Новини

У Чернівцях скликали оперативний штаб у зв’язку із блокуванням сміттєзвалища

Тим часом «Чернівціспецкомунтранс» шукає інші варіанти вивезення сміття з міста.

У Чернівецькій міській раді скликали оперативний штаб з надзвичайних ситуацій у зв’язку із блокуванням дороги до чорнівського сміттєзвалища. У засіданні взяли участь близько 20 посадовців. Вони вирішували, яким чином припинити безстрокову акцію протесту на дорозі, яка веде до полігону твердопобутових відходів. Чорнівчани розпочали її в обід 17 грудня після того, як депутати Чернівецької міської ради не внесли на розгляд сесії питання приєднання Чорнівки до обласного центру.

«Ми розуміємо, що чернівчани будуть страждати і частково зненавидять жителів Чорнівки через те, що за 3-4 дні собаки розтягуватимуть сміття по місту. Але ці радикальні настрої людей можна вирішити лише шляхом переговорів і вирішення питання приєднання Чорнівки до Чернівців», – сказав під час засідання штабу чорнівський сільський голова Георгій Бота.

Читайте також: Майже добу з Чернівців не можуть вивезти сміття через акцію протесту жителів Чорнівки

Директор Департаменту ЖКГ Володимир Бешлей вважає, що у цій ситуації мають вжити заходів правоохоронні органи згідно з чинним законодавством.

«Давайте наведемо порядок у Чернівцях, а потім візьмемось за Чорнівку, Бояни і Топорівці. У Чорнівці чистити дороги від снігу треба буде? Так. Я вважаю, що «МіськШЕП», на жаль, не має необхідної техніки, сил, засобів і коштів, щоб справитись з Чернівцями, нам ще потрібна Чорнівка? Я як директор Департаменту і депутат не можу брати на себе такі додаткові зобов’язання», – зауважив Володимир Бешлей.

Своєю чергою, чернівецький міський голова Олексій Каспрук сказав, що «очолювати рух із розгону жителів Чорнівки» не буде.

«Це політична проблема для дестабілізації ситуації в місті Чернівцях, штучно створена окремою частиною депутатів міськради та деякими чиновниками облдержадміністрації», – вважає мер.

Зрештою штаб проголосував за чотири пункти задля вирішення ситуації:

  1. Створити робочу групу на чолі із заступником чернівецького міського голови Володимиром Середюком для початку перемовин із жителями Чорнівки.
  2. Скликати позачергову сесію Чернівецької міської ради сьогодні або завтра зранку.
  3. Звернутися до голови Чернівецької ОДА, щоб він взяв ситуацію під свій особистий контроль та долучився до її розв’язання.
  4. Направити інформацію про ситуацію Кабінету міністрів.

Крім того, керівник МКП «Чернівціспецкомунтранс» Олександр Летучий у коментарі «Шпальті» сказав, що наразі шукають інші варіанти для вивозу сміття із Чернівців.

Вам буде цікаво: Чорнівський полігон. У якому стані єдине легалізоване сміттєзвалище на Буковині

 

Коментарі