Новини

Немає куди везти сміття. У спальних районах Чернівців переповнені контейнери. Фото

Через протест жителів Чорнівки, у Чернівцях немає куди вивозити сміття. Подекуди, зокрема, на вулицях Ентузіастів та Небесної Сотні, чернівчани змушені залишати побутові відходи поруч зі смітниками.

Більше доби жителі села Чорнівки перекривають дорогу, яка веде з Чернівців до сміттєзвалища. Безстрокову акцію протесту розпочали в обід 17 грудня після того, як депутати міської ради не внесли на розгляд сесії питання приєднання Чорнівки до Чернівців.

Протестувальники напередодні не пропустили до полігону твердопобутових відходів три сміттєвози. Після того машини «Чернівціспецкомунтрансу» більше не приїжджали. А комунальне підприємство, яке займається вивозом сміття, зняло з себе відповідальність за неприбране в повному обсязі місто та переклало її на організаторів акції протесту. Про це повідомили на сторінці МКП «Чернівціспецкомунтранс» у фейсбуку.

Керівник підприємства Олександр Летучий у коментарі «Шпальті» сказав, що наразі шукають інші варіанти для вивозу сміття із Чернівців.

Тим часом контейнери на вулицях міста, особливо у спальних районах, вже переповнені сміттям. Подекуди, зокрема, на вулицях Ентузіастів та Небесної Сотні, чернівчани змушені залишати побутові відходи поруч зі смітниками.

Нагадаємо, жителі Чорнівки оголосили, що акція з перекриття дороги до сміттєзвалища безстрокова. Аби вирішити ситуацію, у Чернівецькій міській раді скликали оперативний штаб з надзвичайних ситуацій.

Фото Анастасії Бойчук

 

Коментарі