Новини

На сцені Чернівецького театру виступив Євген Нищук. Фото

В останній фестивальний день оголосили переможців «Золотих оплесків».

30 жовтня у Чернівцях завершився XIV фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини».

В останній фестивальний день на сцені муздрамтеатру показали моновиставу «Момент кохання» (за творами В. Винниченка) Національного академічного драмтеатру ім. І. Франка (позаконкурсна програма).  Головну роль зіграв відомий народний артист і ексміністр культури України Євген Нищук. Режисер-постановник вистави – Тарас Жирко.

«Кохання… прекрасне і водночас ефемерне почуття, що може врятувати життя, чи згубити навіки. На тернистих шляхах і автомагістралях, у дрімучих лісах і кам’яних джунглях міста, у квітучих лугах і переповнених маршрутках – шукають люди це почуття, заглядаючи в очі всім перехожим. Ніколи не знаєш, де зустрінеш своє кохання, ніколи не знаєш, коли його втратиш. І лиш усвідомлюючи це, ти починаєш жити на повну, цінуючи кожен момент життя».

У виставі використовували пісні Святослава Вакарчука «Така, як ти». Гру актора доповнювали демонстрація зйомок на екрані, зокрема кадри Євгена Нищука з чернівчанкою моделлю Інною Цимбалюк.

Наприкінці виступу актор щиро дякував чернівецькій публіці.

«Я неймовірно вдячний вам, глядачі. Оскільки в наш суєтний, технологічний, швидкоплинний час, у якому стільки багато засобів виразности, змогти витримати одну людину півтори години на сцені – це найвища комедія», – сказав після виступу Євген Нищук.

Після спектаклю оголосили підсумки фестивалю. Так, у номінації «Найкраща вистава» переміг Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Івана Франка з мюзиклом «Гуцулка Ксеня» (лібрето і музика Ярослава Барнича).

Нагадаємо, цьогоріч у фестивалі взяли участь 12 колективів. Упродовж 12 днів близько семи тисяч глядачів відвідали вистави, насолоджуючись театральним мистецтвом.

Читайте також: Старання, що ховаються за кулісами. Про Чернівецький драмтеатр. Частина друга

За словами директора театру Юрія Марчука, ювілейні XV «Золоті оплески Буковини» розпочнуться 3 жовтня 2020 року.

«Наступного року глядач матиме змогу переглянути 15 найкращих вистав», – зазначив Юрій Марчак.

Фото Ірини Болести

Коментарі