Новини

Актори Івано-Франківського театру привезли до Чернівців «Гуцулку Ксеню». Фото

Театрали зібрали аншлаг і гучні овації чернівчан.

21 жовтня, у третій фестивальний день «Золотих оплесків Буковини», у Чернівцях виступив Івано-Франківський національний академічний драматичний театр. Актори показали глядачам мюзикл на дві дії «Гуцулка Ксеня» (лібрето і музика Ярослава Барнича).

Упродовж тригодинної вистави чернівчани знайомляться з історією, як до Ворохти зі США прибувають українські емігранти, щоб знайти молодому хлопцеві наречену в Карпатах. Батько заповідав йому мільйон доларів, але за умови, якщо він знайде на історичній батьківщині «свідому українку» й одружиться з нею.

Так головні дійові особи намагаються поєднати американця українського походження на ім’я Яро з відомою на всю околицю гуцулкою Ксенею.

Мюзикл «Гуцулка Ксеня» – це поєднання сучасної технології з українською автентикою. Зокрема серед костюмів можна було побачити унікальну колекцію гуцульських гунь Руслани Гончарук. А родзинкою сценічного рішення стало лазерне шоу.

Танцювальні номери, які є у виставі, мають у собі багато елементів сучасної хореографії, зберігаючи при цьому автентичний український лейтмотив. На виставу Івано-Франківський театр приїхав зі своїм оркестром на чолі з диригентом, аранжувальником Богданом Ткачуком. Професійна гра музикантів та потужний вокал акторів додавав виставі колориту.

Режисура, сценічне рішення – народний артист України Ростислав Держипільський.

Головні ролі виконали:

Ксеня – Валерія Мочарська;

Іван Синиця, директор і власник оселі «Говерля» – заслужений артист України Олексій Гнатковський;

Майкл Деделюк, бізнесмен із Нью-Йорка – Павло Кільницький;

Яро – Сергій Лазановський. 

Актори Івано-Франківського театру зібрали аншлаг та гучні овації чернівчан. Гладачі довго не відпускали артистів зі сцени, аплодуючи їм.

Сьогодні, 22 жовтня, Херсонський театр покаже музичну комедію на дві дії «Зірка кохання».

Доля об’єднує двох жінок, які різні та схожі водночас. Сирена – самовпевнена, непередбачувана, багата та зухвала, яка у прямому сенсі вибилася «з грязі у князі». Вікторія – інтелігентна, вразлива вчителька, якій не щастить у коханні. В серця жінок увірвався «Молодий козеріг», який виявився зовсім не тим, на кого чекала власниця квартири…

Фото Євгенії Калюжки

 

 

Коментарі