Новини

Чому у мікрорайоні «Гравітон» стихійники продають попри заборону

Стихійники продають на тротуарах від самого ранку і до вечора. 

Як раніше повідомляла «Шпальта», з 5 серпня у Чернівцях штрафують за стихійну торгівлю. Активну боротьбу з вуличною торгівлею анонсував начальник управління контролю за благоустроєм міської ради Сергій Обшанський. 

Якщо центр міста вдень став помітно чистим від стихійної торгівлі, то у мікрорайоні Гравітон торговці з рук навіть і не планують йти.

Стихійники продають на тротуарах від самого ранку і до вечора. Кажуть, що роблять так, бо люди є і купують.

«Я роблю зауваження торговцям та пишу Сергієві Обшанському у фейсбуку в коментарях, щоб він приїжджав до нас. Натомість він каже, що до нас ще не дійшла черга. Тому поки його немає, люди й надалі активно торгують», – каже мешканка Гравітону Галина Казюк.

Також вона розповідає, що спеціально ходила на ринок «Нива» і дізнавалася вартість оренди ятки.

«Вартість за метр прилавка – 5,90. Це не багато, але оскільки вони набирають чимало продукції, то їм, звісно, краще продавати безкоштовно на тротуарах», – каже вона.

Йдемо вздовж тротуару. Нас зупиняє чоловік та запитує:

Ви журналістки, дівчата?
Так, – відповідаю я.
Мене всі називають Вася Молдован. Напишіть про мене. Я не торгував раніше на Гравітоні. Продавав тільки на вулиці Б. Хмельницького-Університетській, але мене звідти вигнали. Шпак його прізвище. Я не йду на ринок, тому що там треба платити. А я один раз на тиждень іду до мами на город, рву помідори, огірки та раз на тиждень продаю. Я тут нікому не платив. Кожен має платити, якби продавав кожен день, а я приходжу раз на тиждень», – каже Василь.

Нагадаємо, раніше у коментарі «Шпальті» Сергій Обшанський повідомив, що наразі управління почало роботу з усунення стихійної торгівлі тільки у центрі міста та поблизу ринку на Ентузіастів.

«За Проспект та інші популярні точки незаконного продажу ще не бралися. Почали з центру міста, закріпимо це тут і підемо далі», – сказав він.

Та мешканці мікрорайону «Гравітон» чекають на начальника управління контролю за благоустроєм.

Фото Ірини Болести

 

 

Коментарі