Новини

З 5 серпня у Чернівцях штрафуватимуть за стихійну торгівлю

Щоденні рейди проводитиме управління контролю за благоустроєм міста разом із працівниками правоохоронних органів.

Управління контролю за благоустроєм міста просить чернівчан припинити незаконну торгівлю у невідведених для цього місцях. Натомість пропонують торгувати на спеціально оснащених ринках, де встановлене холодильне обладнання, і проводять контроль якості продуктів.

Раніше начальник управління контролю за благоустроєм Чернівецької міської ради Сергій Обшанський попереджав, що, коли приступить до обов’язків, розпочне боротьбу зі стихійною торгівлею у Чернівцях.

Так, із 5 серпня у Чернівцях будуть проводити щоденні рейди із залученням працівників правоохоронних органів. До громадян, які порушуватимуть правила благоустрою та торгуватимуть у непристосованих місцях, будуть вживати заходи адміністративного впливу, передбачені Кодексом України про адміністративні правопорушення. Також попереджатимуть про штрафи та адмінпротоколи.

Нагадаємо, 24 липня міський голова підписав розпорядження про призначення з кадрового резерву Сергія Обшанського на посаду начальника управління контролю за благоустроєм.

Стаття 160 «Торгівля з рук у невстановлених місцях»:

– торгівля в містах із рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією предметів торгівлі або без такої;

– торгівля з рук у невстановлених місцях промисловими товарами тягне за собою накладення штрафу від шести до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією предметів торгівлі.

 

 

Коментарі