Новини

У Чернівцях уже курсують вживані тролейбуси зі Швейцарії

Нині «рогаті» долають маршрут у експериментальному режимі та адаптуються до місцевої напруги.

Фото ЧТУ

Три вживані тролейбуси зі Швейцарії уже курсують вулицями Чернівців. Четвертий доставили у ЧТУ сьогодні вночі. Ще один тролейбус буде у Чернівцях за два-три дні. Нині «рогаті» вже перевозять пасажирів у експериментальному режимі.

Як повідомив у коментарі «Шпальті» в. о. директора «Чернівецького тролейбусного управління» Михайло Олексюк, поки що нові тролейбуси адаптуються до місцевої напруги.

«Зараз проходять останні налаштування під нашим керуванням. Уже з вчорашнього дня на «шостому» маршруті працюють по одному тролейбусу. Гадаю, завтра ще 1-2 будуть на лінії. Щодня випробовуємо по одному, аби вони адаптувалися. Нині остаточно налаштовуємо систему, йдуть звірки з комп’ютером. Наші електронники переймалися, що не розберуться зі швейцарською технікою – розібралися, все добре», – розповів Михайло Олексюк.

Тролейбуси зі Швейцарії будуть курсувати на маршрутах №6, 8, а згодом і на №1.

«Спочатку ці тролейбуси курсуватимуть на «шостому» і «восьмому» маршрутах, а коли «одиничка» повернеться на старий маршруту, тобто «Ясська-Університет», тоді вже й там будуть. А зараз хочу наперед перепросити у пасажирів за можливі незручності у зв’язку з експериментальним режимом та поставитися до цього з розумінням», – сказав очільник ЧТУ.

Читайте також: У вересні у чернівецьких тролейбусах з’являться стаціонарні валідатори

Також він зазначив, що тролейбуси низькопідлогові, тому тепер будуть більш комфортні та доступні для людей з обмеженими можливостями.

Загалом швейцарських тролейбусів має бути десять. Наступні, за словами Михайла Олексюка, доставлять до Чернівців до 5 серпня.

Як раніше повідомляла «Шпальта», на маршрутах Чернівців курсуватимуть вживані швейцарські тролейбуси. Впродовж минулого тижня вони проходили «обкатку» без пасажирів районом «Кемпінг-Гравітон».

Вам буде цікаво«Не дурня, а нанотехнології». Як чернівецькі кондуктори та пасажири реагують на валідатори

 

фото ЧТУ

Коментарі