Новини

У вересні у чернівецьких тролейбусах з’являться стаціонарні валідатори

До 30 серпня фірма з Мукачевого має здійснити поставку 67 пристроїв до Чернівців.

Комунальне підприємство «Муніципальний інфоцентр» провело тендер на придбання та налаштування стаціонарних валідаторів для чернівецьких тролейбусів. Переможцем тендеру стала фірма з Мукачевого «Діло-Плюс». 26 червня з нею уклали договір, згідно з яким Чернівецькому тролейбусному управлінню мають поставити 67 пристроїв та 38 кріплень до них за 3 мільйони гривень.

«Наступного тижня представники цієї фірми приїдуть до нас і будемо обговорювати процес поставки. Скоріш за все вона буде частинами. Крайній термін – 30 серпня. До цього часу валідатори розмістять у салонах тролейбусів», – повідомив у коментарі «Шпальті» директор КП «Муніципальний інфоцентр» Іван Паращук.

Оплачувати проїзд у міському електротранспорті Чернівців за допомогою стаціонарних терміналів можна буде з вересня. Спочатку вони працюватимуть лише з банківськими картками. За словами Івана Паращука, «Картки чернівчанина» і транспортні картки, які забезпечуватимуть повний сервіс, випустять дещо пізніше.

Приватне підприємство «Діло-Плюс» раніше вже забезпечило валідаторами власного виробництва громадський транспорт Києва та Мукачевого. Зокрема, у закарпатському місті їхні пристрої можуть також «читати» разові квитки на QR-кодах.

«Можливо, в нас валідатори також зможуть їх зчитувати. Узгоджуватимемо технічне наповнення з їхніми спеціалістами. Якщо будуть разові квитки на QR-кодах, це значно спростить людям процес оплати. Адже вони зможуть купити у визначених точках такий квиток і скористатися ним», – пояснив Іван Паращук.

Встановити на них програмне забезпечення мають під наглядом працівників Чернівецького тролейбусного управління. За словами директора «Муніципального інфоцентру», стаціонарний валідатор можна буде за 5 хвилин від’єднати від того тролейбуса, який не виходить на маршрут, і приєднати до іншого.

Нагадаємо, мобільні валідатори з’явилися у чернівецьких тролейбусах у лютому.

Читайте також: «Не дурня, а нанотехнології». Як чернівецькі кондуктори та пасажири реагують на валідатори

 

Коментарі