Новини

З наступного тижня у Чернівцях курсуватимуть три швейцарських тролейбуси

Як повідомили у ЧТУ, поки що «рогаті» курсуватимуть на маршруті №6, а згодом, найімовірніше, ще й на №1, №2 чи №8.

На тролейбусних маршрутах Чернівців курсуватимуть ще три швейцарські тролейбуси. Нині вони проходять «обкатку» без пасажирів. А на маршрути вийдуть уже наступного тижня. Про це у коментарі «Шпальті» розповів в. о. директора Чернівецького тролейбусного управління Михайло Олексюк.

«На маршрути тролейбуси вийдуть орієнтовно у вівторок-четвер – усе залежить від того, як відбудеться «обкатка». Зараз тестуємо їх без пасажирів маршрутом «Гравітон-Кемпінг». Руською пустити не можемо у зв’язку з перекриттям. Усі три тролейбуси – «гармошки», які вийдуть на маршрут №6. Так само, як і в інших, у них одразу кондуктори матимуть мобільні валідатори», – розповів Михайло Олексюк.

Читайте також: У вересні у чернівецьких тролейбусах з’являться стаціонарні валідатори.

Також керівник ЧТУ розповів, що згодом, найімовірніше, «рогаті», крім маршруту №6, курсуватимуть ще на №1, №2 та №8.

«Коли відремонтують проспект, вирішимо, куди відправляти нових «швейцарців», бо зараз нема змісту «кидати» їх у ту тисняву. Для тролейбуса потрібно, аби смуга була вільна для громадського транспорту. Нині там це неможливо. Але точно ці тролейбуси не їздитимуть Головною. Туди з маршруту №2 і №8 можна «перекинути» чеські. У них рама потужніша. Тим паче, ці швейцарські тролейбуси низькопідлогові, не хочеться давати їх на підйом від Прута по Гагаріна (маршрут №3 та №5) на бруківку, аби повідбивати. Тому надалі цей гарний транспорт курсуватиме орієнтовно маршрутом «Університет-Ясська», в центрі міста», – сказав Михайло Олексюк.

Вам буде цікаво: «Не дурня, а нанотехнології». Як чернівецькі кондуктори та пасажири реагують на валідатори.

Коментарі