Новини

Не без чернівчан. Сьогодні в Італії стартує літня Універсіада

У всесвітніх студентських спортивних змаганнях візьме участь чернівецький лучник Іван Кожокарь та футболіст «Буковини» Андрій Понєдєльнік.

Іван Кожокарь

Сьогодні, 3 липня, в італійському Неаполі стартують Всесвітні літні студентські спортивні змагання – 30-та літня Універсіада-2019. Вона триватиме до 14 липня.

За медалі Універсіади змагатимуться 8 тисяч студентів із 140 країн, які розіграють 222 медалі у 18 видах спорту. Україну представлятимуть 178 спортсменів у 12 видах спорту. Серед них – чернівчанин Іван Кожокарь, який навчається у Сумському державному педагогічному університеті імені Макаренка. Він побореться за нагороди у змаганнях зі стрільби з лука. Нагадаємо, в кінці червня Іван Кожокарь став чемпіоном України серед юніорів.

Також у складі студентської збірної України з футболу на Універсіаду поїхав футболіст ФСК «Буковина» Андрій Понєдєльнік. Паралельно з виступами за чернівецьку команду він здобуває освіту в Кременецькій обласній гуманітарно-педагогічній академії імені Тараса Шевченка.

Читайте також: У футбольному клубі «Буковина» призначили нового головного тренера

Лучник Іван Кожокарь розпочне свої виступи на Універсіаді орієнтовно 9 липня. Студентська збірна України з футболу з Андрієм Понєдєльніком перший матч зіграє 5 липня. О 19:00 «синьо-жовті» протистоятимуть господарям змагань – італійцям.

Андрій Понєдєльнік/Фото Володимира Мунтяна

 

Коментарі