Новини

Чернівецькі лучники здобули золоті медалі чемпіонату України

Іван Кожокарь та команда чернівецьких дівчат стали кращими на змаганнях серед юніорів у Львові.   

З 23 по 27 червня у Львові проходив чемпіонат України зі стрільби з лука серед юніорів (1999 р.н. та молодші). У змаганнях узяли участь 112 спортсменів із 10 областей України та Києва.

Під час чемпіонату також відбирали кандидатів до збірної України, яка братиме участь в етапі Кубка Європи. Турнір відбудеться з 15 по 20 липня у столиці Румунії Бухаресті.

Перше місце на чемпіонаті України посів майстер спорту міжнародного класу з Чернівців Іван Кожокарь (тренери: Олег Осипенко та Дмитро Чеботаренко).

«Івана відібрали на Кубок Європи, але він також буде брати участь у Всесвітній універсіаді в Італії. Поки невідомо, чи вирішили питання з тим, щоб він встиг звідти на другий етап кубка Європи в Бухарест», – розповів у коментарі «Шпальті» тренер Дмитро Чеботаренко.

Ще одне «золото» здобула команда юніорок у складі чернівчанок Людмили Аріфової, Олександри Руснак та Євгенії Сусленської. Тренують дівчат Олег Осипенко, Дмитро Чеботаренко та Світлана Меркулова.

Також на Кубку Європи в категорії «кадети» Україну представлятимуть чернівчани Олександра Руснак, Євгенія Сусленська, Олексій Смірнов, Максим Петришин та Стефан Костик.

Нагадаємо, Іван Кожокарь у кінці травня переміг на літній Універсіаді України. А в лютому чернівчанин став чемпіоном Європи серед юніорів.

Фото Чернівецької федерації стрільби з лука

 

Коментарі