Новини

Перекриття Хотинської. Протестувальники у ратуші зустрілися з мером Чернівців. Фото

Завтра, 26 червня, питання капремонту вулиці порушать на засіданні Кабінету міністрів.

Як раніше повідомляла «Шпальта», у Чернівцях активісти продовжують перекривати рух транспорту вулицею Хотинською з вимогою проведення її капітального ремонту. Після обіду в міській раді відбулася зустріч між представниками протестувальників та мером Чернівців Олексієм Каспруком, начальником Служби автомобільних доріг області Ігорем Гахом, заступником голови Чернівецької ОДА Ігорем Богатирцем та іншими чиновниками.

Активісти нагадали, що попереджувальну акцію з перекриття руху провели ще 21 травня. Тоді вони звернулися до міського голови, в. о. голови ОДА, аби ті спільно з представниками громадськості поїхали до Кабінету міністрів, Верховної Ради «шукати» кошти для фінансування ремонту вулиці Хотинської.

«Ми чекали, що хтось із нами поїде. Але не дочекавшись участі чиновників, 4 червня за власні кошти ми вирушили до столиці самі», – розповів громадський активіст Юрій Ковалець.

За його словами, ініціативна група у Києві звернулася до народних депутатів від Буковини, які передали уряду відповідний депутатський запит.

«З нас у столиці сміються, запитують: «Чому ви цим займаєтеся, де ваша влада?» Ми сьогодні виконуємо функції мера, голови адміністрації, косарів трави, функцію документування, але в нас немає фінансового ресурсу, щоб щось вирішити», – сказав Юрій Ковалець.

Міський голова пояснив, що не їздив до Києва, бо без проектно-кошторисної документації вірогідність фінансування ремонту вулиці Хотинської з державного бюджету малоімовірна.

«Проектна документація буде через 2-3 місяці. Після цього вона має пройти державну експертизу, потім – міжнародний тендер. У кращому випадку за наявності коштів можна розпочинати роботи на цій вулиці у листопаді», – розповів Олексій Каспрук.

Водночас, за його словами, 2 липня міська рада має укласти договір із підрядником, який виконуватиме поточний дрібний ремонт Хотинської. Тоді ж і мають розпочати латати ями на цій дорозі.

Завтра, 26 червня, питання фінансування капремонту вулиці Хотинської знову порушать на засіданні уряду. Народна депутатка Оксана Продан має передати Володимиру Гройсману звернення Олексія Каспрука з проханням провести спільну зустріч представників Чернівців із прем’єр-міністром. Однак невідомо, коли міський голова зможе на неї потрапити.

«Завтра я не бачу змісту мені їхати, післязавтра не можу, бо сесія, потім три дні вихідні, відтак у мене відрядження за кордон, потім мене викликають у НАБУ», – повідомив Олексій Каспрук.

Активісти зазначили, що до ухвалення кінцевого рішення щодо капремонту Хотинської не збираються припиняти перекриття руху цією вулицею. Зрештою, після закінчення зустрічі мер разом з ініціативною групою вирушили до решти протестувальників.

Фото Ірини Болести

 

Коментарі