Новини

Активісти продовжують блокувати рух вулицею Хотинською у Чернівцях

Частина протестувальників прийшла на засідання виконкому та попередила, що можуть перекрити вулиці в центрі міста.

У Чернівцях другий день поспіль активісти перекривають рух транспорту вулицею Хотинською, неподалік повороту на Калинівський ринок. Вони вимагають негайно виділити гроші та почати роботи з капітального ремонту дорожнього покриття. Через це увесь транспорт змушений їздити в об’їзд, а тролейбуси №5 та 11 – лише до Дріжджзаводу.

Частина протестувальників прийшла на засідання виконкому міської ради та фактично зірвала його. Представник ініціативної групи Юрій Ковалець закликав міського голову Олексія Каспрука вийти до громади та не політизувати ситуацію навколо Хотинської.

«Ви сказали, що коштів у державному бюджеті, можливо, немає. Але ви не уяснили одне питання. Що пан Гройсман, очолюючи Кабінет міністрів, «кидає» 2,3 мільярди гривень на ремонт дороги у своїй Вінницькій області. Звідки ж у вас інформація, що немає коштів у держбюджеті? Ви чернівчан в оману ввели?», – зазначив Юрій Ковалець.

Також він додав, що активісти можуть вдатися і до перекриття руху на центральних вулицях міста. Водночас мера закликали поїхати разом з активістами до Києва, щоб домагатися виділення грошей на ремонт Хотинської. Олексій Каспрук відповів, що має багато іншої роботи.

«У вас завдання не відремонтувати Хотинську, а попіаритися. Я декілька разів просив: не перекривайте вулиці, ви цим робите біду іншим чернівчанам! Ви робите людям проблеми. Прийдіть сюди і будемо говорити, сидіти тут ночами», – сказав Олексій Каспрук.

Активісти кажуть, що втомилися від розмов і чекають конкретних дій. Також вони закликали членів виконкому приїхати на вулицю Хотинську. Частина з них відправилися до протестувальників, тож наразі у засіданні виконавчого комітету перерва.

Нагадаємо, вперше вулицю Хотинську перекрили ще 21 травня.

 

Коментарі