Новини

У Чернівцях розпочали прийом проектів Бюджету участі

Подати свої ідеї для розвитку міста можна до 30 червня.

Фото NewsRoom

У Чернівцях стартував четвертий конкурс «Бюджет ініціатив чернівчан». Містяни, які мають активну громадянську позицію, хочуть брати участь у розвитку міста та мають цікаві ідеї, можуть подати свої проекти до 30 червня. Ідеї, які наберуть найбільше голосів, реалізують за кошти міського бюджету в 2020 році. За перші два дні прийому вже зареєстрували чотири проекти, повідомляє сайт Чернівецької міської ради.

Тематика проектів повинна бути спрямована на покращення комфорту проживання та естетичного вигляду міста, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інноваційних проектів у всіх сферах життєдіяльності Чернівців.

Читайте також: Які проекти стали переможцями Бюджету участі-2018 у Чернівцях. Перелік

Автором проекту повинен бути громадянин України, який досяг 14-річного віку. Кожен автор може подати лише один проект. Зробити це можна онлайн через всеукраїнську платформу «Громадський бюджет». У паперовому вигляді проекти приймають у ЦНАПі на вулиці Героїв Майдану, 7 та його філії на Івана Підкови, 2. Детальні вимоги до проектів можна переглянути у відповідному положенні.

Цьогоріч «Бюджет ініціатив чернівчан» зазнав змін. Зокрема змінилися граничні суми для фінансування проектів. Відтепер вони розподіляються на такі категорії:

– малий проект від бюджетних організацій (бюджет до 699 999 гривень);

– малий проект від громадськості (бюджет до 699 999 гривень);

– великий проект від бюджетних організацій (бюджет від 700 тисяч до 3 мільйонів гривень);

– великий проект від громадськості (бюджет від 700 тисяч до 3 мільйонів гривень).

У 2020 році на реалізацію проектів у міському бюджеті передбачать 16 мільйонів гривень: 40% – на великі та 60% – на малі. Крім того, обсяг фінансування великих та малих проектів поділятимуть між бюджетними організаціями та громадськістю у співвідношенні 40% та 60% відповідно. Також скасували вимогу збору підписів для подачі проектів.

 

Коментарі