Новини

Чернівецька міськрада збільшила обсяг фінансування проектів Бюджету участі

Також депутати змінили період подання проектних заявок.

Фото NewsRoom

Депутати Чернівецької міської ради під час сесії внесли зміни та доповнення до Положення про Бюджет ініціатив чернівчан (бюджет участі). Зокрема, збільшили граничні суми фінансування проектів.

Відтепер щодо великих проектів обсяг фінансування становитиме від 700 тисяч до 3 мільйонів гривень (раніше – від 300 тисяч до 1 мільйона). Відповідно, обсяг фінансування малих проектів – до 699,999 тисяч гривень (раніше – до 299,999 тисяч).

Змінили і період подання проектів – він триватиме з 15 травня по 30 червня.

Читайте також: Які проекти стали переможцями Бюджету участі-2018 у Чернівцях. Перелік

Окрім цього, на проекти, які реалізовуватимуть на території комунальних установ, виділятимуть 40% від загального обсягу Бюджету участі. Водночас 60% підуть на ініціативи чернівчан, які реалізовуватимуть на громадських просторах.

Також депутати забрали з положення вимогу, згідно з якою, щоб подати великий проект, треба було зібрати 50 підписів на його підтримку, а на малий – 25. Водночас внесли доповнення, яке передбачає, що проекти мають відповідати цілям інтегрованої концепції розвитку Чернівців 2030.

Довідка.

Бюджет ініціатив чернівчан (бюджет участі) – це місцева бюджетна програма, що базується на місцевій ініціативі – формі прямого волевиявлення мешканців міста Чернівців, що впроваджує інноваційні механізми залучення громадськості до розподілу коштів міського бюджету та спрямована на демократичний процес обговорення територіальною громадою окремих напрямків використання бюджетних коштів. Гроші Бюджету ініціатив чернівчан спрямовують на реалізацію проектів, які надійшли від жителів Чернівців та здобули найбільшу підтримку серед чернівчан шляхом рейтингового голосування.

 

Коментарі