Ініціативи, Новини

У Чернівцях відбувся благодійний показ фільму за повістю Кузьми Скрябіна. Фото

Зібрані від продажу квитків кошти підуть на закупівлю кардіологічного обладнання для дитячих лікарень.

20 квітня у кінотеатрі «Ефект» чернівчанам презентували фільм «Місто, в якому не ходять гроші» за мотивами однойменної повісті Андрія Кузьменка. Раніше стрічку показували у 67 кінотеатрах 32 міст України. У Чернівцях же відбувся єдиний благодійний показ стрічки. Усі зібрані від продажу квитків кошти підуть на закупівлю кардіологічного обладнання для дитячих лікарень області у рамках благодійної акції «Дитяче серденько, живи» від фонду «Серце до серця».

Після сеансу всі охочі зустрілися з режисеркою фільму Ганною Третяк та актрисою Інною Мірошниченко.

«Кузьма був одним із перших амбасадорів фонду «Серце до серця», який діє в Україні вже 14 років. Дякуємо Чернівцям за запрошення! Повний зал, змістовна розмова після перегляду, спілкування з людьми, яке надихає працювати та створювати нове українське кіно», – зазначила режисерка стрічки Ганна Третяк.

Організували показ фільму благодійний фонд «Серце до серця», медіа-платформа «Шпальта» та дирекція кінотеатру «Ефект».

Довідка. «Місто, в якому не ходять гроші» – український фільм 2018 року, створений на основі однойменної повісті Кузьми Скрябіна. Сюжет кіно та повісті повністю ідентичні, творці стрічки взагалі не змінювали діалоги у порівнянні з першоджерелом.

В Аліси настав важкий період у житті: її звільнили з роботи, хлопець пішов до іншої, вона розчарована та не розуміє, як жити далі. Раптом у своїй кімнаті дівчина знаходить квиток на потяг у невідоме місто. Щоб трішки розвіятися від проблем, вона вирішує скористатися можливістю і вирушити в мандрівку.

Проте Аліса потрапляє у дивний фантасмагоричний світ — закриту територію, звідки неможливо вибратися і де діють свої закони… І не ходять гроші.

Фото Ірини Болести

 

Коментарі