Новини

Плюс сім. Футбольний клуб «Буковина» презентував новачків. Фото

Склад команди поповнили семеро футболістів, четверо з яких раніше грали за чернівецький колектив.

4 квітня ФСК «Буковина» зібрав прес-конференцію з нагоди поновлення матчів Другої ліги після зимової перерви. Під час паузи у чемпіонаті команда провела три повноцінні тренувальні збори. За цей час футболісти «Буковини» зіграли 11 контрольних матчів, зокрема взяли участь у кубку міського голови Івано-Франківська. Про кадрові зміни у команді розповів в. о. головного тренера Віталій Куниця.

«Ті люди, які за нашими вимогами не дотягували до рівня «Буковини» і Другої ліги, залишили команду. Замість них шукали футболістів, які мають певний досвід і можуть органічно вписатися у наш ігровий стиль. Думаю, ті люди, котрі прийшли, допоможуть команді виконати завдання №1 – покинути останнє місце і повернути вболівальників на стадіон», – сказав він.

«Буковину» залишили Віктор Масікевич, Владислав Герасимчук, Василь Нікифоряк, Олександр Віксич, Євген Заїченко, Руслан Луцик, Денис Ткаченко та Олександр Боженко. Не гратиме за чернівецьку команду і незмінний воротар Богдан Степаненко, який отримав довічну дискваліфікацію. Нагадаємо, його і ще п’ятьох екс-футболістів «молодіжки» донецького «Олімпіка» підозрюють в участі у договірних матчах. Наразі у столиці розглядають апеляцію голкіпера.

Вам буде цікаво: Пробити дно. Підсумки півріччя для футбольного клубу «Буковина»

ФСК «Буковина» також розпрощався з двома футболістами, з якими підписали контракти лише місяць тому – Віталієм Бурко та Артемом Меркушовим.

«За правилами турніру, до 1 березня ми мали підписати футболістів, які не є вільними агентами. Тому взяли цих двох хлопців, але після підписання контракту вони не прогресували. Часу чекати в нас немає і довелось припинити з ними співпрацю. Тримати приїжджих хлопців на лаві запасних – це розкіш для нас. Ми прибічники того, що приїжджі футболісти мають бути сильнішими за місцевих», – повідомив Віталій Куниця.

Поповнили склад «Буковини» семеро футболістів: воротар Марк Медведєв, захисники Андрій Гусін-молодший, Олег Керчу та Олександр Вечтомов, півзахисники Андрій Шишигін та Дмитро Баранов, а також нападник Ярослав Галенко. Четверо з них: Гусін, Керчу, Вечтомов та Шишигін – раніше вже виступали за чернівецьку команду. Зокрема, Олег Керчу – легенда «Буковини», рекордсмен клубу за кількістю зіграних матчів у чемпіонаті та Кубку України.

«Президент клубу Вадим Заяць, з яким ми працювали у 2010-2013 роках, запитав, чи не хочу я допомогти, чи маю сили в нелегкий для команди час долучитися до колективу. І ми домовилися, що щонайменше до кінця цього сезону я гратиму за «Буковину», – розповів Олег Керчу.

Олександр Вечтомов повернувся до «Буковини» після шестирічної перерви. Під час презентації він сказав, що Чернівці – це його друга Батьківщина і закликав чернівчан підтримати команду у домашніх матчах. Водночас Андрій Гусін-молодший виступав за «Буковину» не так давно – у минулому сезоні.

«Я радий повернутися в команду, мені тут завжди подобалося, до мене гарно ставилися. Хоча в цьому сезоні перед командою стоїть не надто амбіційне завдання – піднятися з останнього місця, але надіюся, наступного року ми боротимемося за значно вищу ціль, на яку «Буковина» заслуговує», – зазначив футболіст.

Читайте також: Андрій Гусін-молодший: «Чернівці – європейське місто, в якому комфортніше, ніж у Києві»

З усіма новачками підписали контракти до 30 червня 2020 року. Футболісти налаштовані у цьому сезоні запобігти вильоту «Буковини» з Другої ліги, а в наступному – поборотися за підвищення у класі.

«Я багато разів приїжджав у Чернівці, коли грав за «Зірку» (Кропивницький). Тут ніколи не було легко, на стадіон приходили багато місцевих вболівальників. Ми спробуємо допомогти врятувати команду», – розповів Ярослав Галенко.

«Ми приїхали сюди, щоб перемагати і наступного року вийти в Першу лігу», – додав Дмитро Баранов.

Усі новачки готуються до першого матчу Другої ліги після зимової паузи, який відбудеться уже цієї суботи, 6 квітня, у Чернівцях. «Буковина» зустрінеться з лідером чемпіонату ФК «Минай» із Закарпаття. Початок гри о 15:00.

Іван Сірецький

Фото Ірини Болести

 

Коментарі