Десятки чернівчан у кольорових шкарпетках підтримали людей із синдромом Дауна. Фото

На Центральній площі відбувся флешмоб до Всесвітнього дня людей із синдромом Дауна.

21 березня до Всесвітнього Дня людей із синдромом Дауна на Центральній площі Чернівців відбувся флешмоб кольорових шкарпеток. Десятки чернівчан вдягнули яскраві панчохи на долоні та, взявшись за руки, утворили довгу символічну гусінь, яка прагне сонця та тепла. Зробивши коло площею, учасники флешмобу підтримали сонячних людей.

«Ми хочемо, аби суспільство зрозуміло, що ці люди не приречені – вони неймовірні. Так, вони відрізняються від більшості людей, але лише тим, що ми лукаві та брехливі, а вони – щирі і справжні», – розповіла в коментарі «Шпальті» організаторка акції, голова ГО «Особливі серед нас» Тетяна Дяченко.

До флешмобу долучилася громадська організація «Миле сонечко», а також студенти БДМУ, ЧНУ, училища мистецтв та службовці Департаменту соцзахисту населення Чернівецької ОДА.

«Ми не хочемо, щоб нас і наших дітей шкодували. Ми прагнемо подібними акціями доводити, що ми – повноцінні, і наші діти можуть дати цьому світу набагато більше, ніж нормотипові люди можуть собі уявити. Бо найбільших здобутків у науці та мистецтві досягли саме особливі діти з вірою своїх батьків», – сказала Тетяна Дяченко.

Також під час флешмобу кольорових шкарпеток дітям із синдромом Дауна подарували примірники книги «Пеппі Довгапанчоха». Планують зробити це щорічною традицією, тож передали відповідну естафету іншим містам.

Фото Ярослави Дерев’янко

 

Залишити відгук