Ініціативи, Новини

Фонд «Серце до серця» збиратиме гроші на кардіообладнання для дітей

З 1 по 30 квітня у Чернівецькій області проходитиме акція «Дитяче серденько, живи».

Фото: Kristina Litvjak

З 1 по 30 квітня у Чернівецькій області проходитиме 14-та Всеукраїнська акція благодійного фонду «Серце до серця» під гаслом «Дитяче серденько, живи». Головною метою є збip коштів на придбання кардіологічного медичного обладнання для дитячих лікарень області. Про плани щодо проведення акції волонтери розповіли під час прес-конференції.

«Плануємо закупити діагностичне обладнання, яке саме – залежатиме від зібраної суми. Щоб зібрати гроші, проведемо багато благодійних заходів. Зокрема, автоквест та змагання з автозвуку, фаєр-шоу та змагання з міні-футболу. Крім того, організуємо день творчості на загал на вулицях Чернівців», – розповіла регіональна координаторка ВБФ «Серце до серця» в Чернівецькій області Анна Рибарчук.

Також 11 квітня у палаці «Академічний» відбудеться благодійний концерт за участю талановитих співаків, учасників вокального телепроекту «Голос країни»: Андрія Рибарчука та Олександра Мельника.

Лікарі розповіли, що наразі в Чернівецькій області близько 1300 дітей із вродженою патологією серця і патологією міокарда. Окрім цього, щороку з вадами серця на Буковині народжуються 80-90 малюків. Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня щодня приймає десятки дітей із набутою та вродженою патологією серця, а за рік там оздоровлюються близько 900 маленьких пацієнтів.

«Часто в нас є лише доба чи декілька годин для того, щоб з’ясувати, яка саме вада у дитини і що з нею робити. Тому нам необхідна сучасна функціональна діагностика. Нам не вистачає кардіографів, тонометрів, пульсоксиметрів. Треба багато чого, але якщо хоч чимось допоможуть, ми будемо дуже вдячні», – сказала лікарка-кардіоревматолог Чернівецької ОДКЛ Ірина Сімак.

Також волонтери фонду «Серце до серця» прозвітували про свою діяльність у 2018 році. Нагадаємо, торік благодійники проводили акцію «Почуй світ!», під час якої на Буковині зібрали 206 тисяч гривень. За ці гроші придбали та передали обласній дитячій лікарні апарат для виявлення вад слуху у новонароджених «OtoRead». Прилад уже приносить користь маленьким буковинцям.

«На апараті вже перевірили свій слух 54 дитини, з них у 14 зафіксували випадки патології. А для частини дітей вчасно встановлений діагноз дає можливість залишитися здоровими на все життя», – повідомила заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук.

Обстеження на всіх апаратах, які «Серце до серця» передає медзакладам області, є безкоштовним. Волонтери також вручили найактивнішим благодійникам подяки та відзнаки «Золоте серце». Торік найбільше грошей зібрали навчальні заклади Буковини – понад 86 тисяч гривень. Серед лідерів – школи й дитсадки Глибоцького та Хотинського районів.

Рахунок для благодійних внесків:

р/р 2600501306399 в Київському Відділенні Центральної філії ПАТ «КРЕДОБАНК», МФО 325365, ЄДРПОУ 34354227.

Найменування платежу: Благодійний внесок для Чернівецької області.

За детальнішою інформацією звертайтесь за телефонами: 0509231143, 0989354145 – Анна Рибарчук.

 

Коментарі