Ініціативи, Новини

«Не сміти». УАЛівці спільно зі «Шпальтою» розпочинають курс лекцій про забруднення довкілля

Під час лекцій говоритимуть про забруднення довкілля та головні екологічні проблеми сучасності.

Студенти Української академії лідерства разом із медіа-платформою «Шпальта» розпочинають просвітницьку акцію «Не сміти» задля підвищення екологічної свідомості громадян.

Зокрема, УАЛівці проведуть 10 зустрічей у різних навчальних закладах міста. Під час лекцій говоритимуть про забруднення довкілля та головні екологічні проблеми сучасності.

Сьогодні відбулася перша зустріч студентів із вихованцями Чернівецького багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей. На таких зустрічах учні також отримують корисні малюнки-екопам’ятки про те, скільки часу розкладається сміття.

Організаторка акції Катерина Чеперната у коментарі «Шпальті» розповіла, що таке розфарбовування допомагає запам’ятовувати інформацію про довкілля та згодом корисно та раціонально використовувати її.

«Саме учні є тими, хто транслює ідеї та настрої молоді. Наш заклик у тому, що, незважаючи на вік, кожен із нас може брати на себе відповідальність за навколишнє середовище. Піти здати батарейку, макулатуру, пластик чи скло на подальшу переробку. Ці речі здаються дуже малими, але з таких дій і формується якісне навколишнє середовище. Я не беру пакети в магазині чи кришечки для кави, регулярно здаю макулатуру. І була б дуже щасливою, якби десятки молодих людей також так робили», – пояснює організаторка.

Читайте також: У чернівецькому дитсадку малечі роздавали малюнки-екопам`ятки про шкоду сміття

Катерина каже, що діти в ліцеї цікавляться проблемами навколишнього середовища та швидко вловлюють інформацію. І це дуже надихає.

«Ми намагаємося розкрити тему максимально інтерактивно та цікаво: влаштовуємо ігри, взаємодіємо та спілкуємося з малими «змінотворцями», – розповіла вона.

Якщо ви хочете отримати корисні розфарбовки чи плакати про те, скільки розкладається сміття, заходьте до нас у редакцію (вулиця Богдана Хмельницького, 79).

Фото Ірини Болести

 

Коментарі