Новини

У чернівецькому дитсадку малечі роздавали малюнки-екопам’ятки про шкоду сміття. Фото

Акцію ініціювала «Шпальта» разом із художницею Іриною Попович-Бабюк.

У Чернівецькому дитсадку №53 відбулася просвітницька акція під назвою «Не сміти». Ініціатори такої ідеї – медіа-платформа «Шпальта» разом із художницею Іриною Попович-Бабюк.

У дитсадку Ірина роздала малечі екопам’ятки з текстом і малюнками про те, як довго розкладається сміття у довкіллі. На них зображені різноманітні предмети, що найчастіше викидають люди, не задумуючись, яку шкоду вони несуть. Авторка ілюстрацій – Ірина Попович-Бабюк.

«У дитсадку якраз проводять акцію «Старим речам – нове життя». Ми вирішили, що було б доречно також розповісти про те, чому важливо не забруднювати довкілля та наскільки шкідливе сміття. Такі пізнавальні бесіди часто проводять у садку. Водночас малеча захоплено розмальовувала цікаві малюнки», – сказала художниця у коментарі «Шпальті».

Вже у лютому медіа-платформа «Шпальта» разом зі студентами чернівецького осередку Української академії лідерства роздаватимуть такі екопам’ятки у школах нашого міста.

Декілька цікавих фактів:

  • Звичайна жувальна гумка у теплих кліматичних умовах зникає за 30 років, а на холоді здатна зберігатися сотні літ.
  • Найбільш небезпечними відходами залишаються батарейки та енергозберігальні лампи, які містять ртуть. Згідно з даними, одна батарейка забруднює 20 метрів площі або 400 літрів води.
  • В Україні одна людина щодня продукує 1,5 – 2 кілограми сміття. 

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі