Ініціативи, Новини

Благодійники дадуть чернівчанам 500 тисяч гривень на реалізацію проектів із розвитку міста

БФ «Кращим БУТИ» розпочав збір заявок від усіх охочих на отримання ґранту.

Фото unsplash.com

Благодійний фонд «Кращим БУТИ» розпочав збір заявок на отримання ґранту для реалізації проектів культурно-освітнього напрямку та проектів, спрямованих на розвиток Чернівців.

Участь у конкурсі може взяти кожен охочий, який має цікаву та актуальну ідею щодо розвитку Чернівців. Загальний ґрантовий фонд – 500 тисяч гривень.

«Переможцем може бути як один, так і більше проектів. Обиратимемо за декількома критеріями: актуальністю, новизною та перспективністю. Також важливо, щоб проекти, спрямовані на розвиток міста, не дублювали функції місцевих органів влади», – розповіла у коментарі «Шпальті» виконавча директорка БФ «Кращим БУТИ» Оксана Лелюк.

Подати заявки на участь у конкурсі можна до 31 березня. Для цього потрібно заповнити бланк на сайті благодійного фонду.

Наразі за підтримки «Кращим БУТИ» у Чернівцях уже реалізували декілька проектів:

«Мобілаб» (створення мобільної лабораторії для вивчення хімії, керівник проекту – Юрій Халавка);

«Літературна теплиця» (проведення в Чернівцях першого Міжнародного дитячого літературного фестивалю «Literature Future», керівниця – Марта Левченко);

Міський конкурс серед учнівської та студентської молоді на тему: «Політика СРСР на Буковині у 1944-1950-ті роки: спогади очевидців».

Поки на стадії реалізації ще два проекти. Перший – «Велика мала книга» Наталії Куконіної, Раїси Рязанової та Алли Чобан. У рамках проекту вже видали казку про Чернівці «Небесні ноти» (500 примірників) та на стадії написання із залученням дітей ще одна казка. Також поступово реалізується проект Лесі Воронюк «Соловей співає», який передбачає зйомки документального фільму про лінгвоцид української мови та русифікацію. 

 

Коментарі