Новини

Коли у чернівецьких тролейбусах з’являться валідатори

Спочатку нововведення чекають на «другий» маршрут.

Уже наприкінці лютого у чернівецьких тролейбусах можна буде скористатися валідаторами. Про це у коментарі «Шпальті» розповів заступник начальника тролейбусного управління Віталій Якубів. Валідатори встановлюватимуть на тролейбуси незалежно від року випуску та моделі: нові українського виробництва та старі чеські «Шкоди».

«Спочатку впроваджують мобільні валідатори, які будуть у кондукторів. Загалом для валідатора потрібно тільки 24 вольти живлення. Тому їх можна прикріпити на будь-який поручень, немає значення, який тролейбус. Думаю, що чернівчани зможуть розрахуватися у тролейбусі за допомогою валідатора у другій половині лютого. Принаймні, на «другому» маршруті. Загалом це поетапний процес – потрібно встановити їх, роз’яснити процес роботи кондукторам», – пояснив Віталій Якубів.

Нагадаємо, Чернівці отримали 120 мобільних валідаторів та програмне забезпечення для безконтактної оплати проїзду в тролейбусах. Обладнання надали у рамках програми співпраці з платіжною системою «Visa» та «Ощадбанком».

Вам буде цікаво: Ювілей «рогатого». Сьогодні чернівецькому тролейбусу 80 років. Фото

 

Коментарі