Новини

У лютому в чернівецьких тролейбусах планують запровадити безконтактну оплату проїзду

Місто отримало 120 мобільних валідаторів у рамках програми співпраці з платіжною системою «Visa» та «Ощадбанком».

Фото Альони Чорної

Чернівці отримали 120 мобільних валідаторів та програмне забезпечення для безконтактної оплати проїзду в тролейбусах. Про це у коментарі «Шпальті» повідомив заступник чернівецького міського голови Володимир Середюк. Обладнання надали в рамках програми співпраці з платіжною системою «Visa» та «Ощадбанком».

«Приблизно в 20-их числах січня проходитиме навчання кондукторів тролейбусного управління та працівників Муніципального інфоцентру. Після цього вже безпосередньо ухвалюватимемо рішення про запровадження безконтактної оплати проїзду в тролейбусах. Попередньо плануємо це зробити вже у лютому», – розповів Володимир Середюк.

За його словами, система передбачає три основних способи оплати проїзду.

«Перший – за допомогою транспортної картки, яку можна буде придбати у спеціальних місцях продажу. Також розповсюджуватимемо їх серед учнів та студентів у навчальних закладах. Уже отримали 5 тисяч таких карток. Другий спосіб – банківська картка Ощадбанку/«Картка чернівчанина», яка містить транспортний модуль. І третій – за допомогою платіжних карток будь-якого банку та ґаджетів, які мають систему безконтактної оплати», – зазначив посадовець.

Фото ukrinform.ua

Водночас «Чернівецькому тролейбусному управлінню» валідатори ще не передали. Про це у коментарі «Шпальті» повідомив в. о. начальника ЧТУ Михайло Олексюк.

«Ми ці валідатори поки не бачили. Зараз працюємо над технічною стороною обслуговування пристроїв, а саме їх зарядкою. Кожен валідатор матиме окрему комірку у спеціальній шафі – коли кондуктор здаватиме виручку і валідатор у касу, нічний працівник ставитиме його до ранку заряджатися», – сказав він.

Мобільні валідатори і програмне забезпечення безкоштовно надала банківська платіжна система «Visa». Своєю чергою, стаціонарні валідатори закуповуватимуть за кошти міської ради.

 

Коментарі