Афіша, Ініціативи, Новини

На Буковині стартує інформаційно-просвітницький проект «Чужих дітей не буває»

Його мета – покращення якості інклюзивного навчання у Чернівецькій області.

Фото unsplash.com

У Чернівецькій області з 20 січня по 10 квітня реалізуватимуть інформаційно-просвітницький проект «Чужих дітей не буває», ініційований громадською організацією «Особливі серед нас».

Мета проекту – покращення якості інклюзивного навчання у Чернівецькій області та поширення серед населення інформації про особливих дітей, про напрямки і методи їхньої соціалізації і навчання в дошкільних та загальноосвітніх закладах, психологічної підтримки батьків особливих дітей.

За словами голови ГО «Особливі серед нас» Тетяни Дяченко, необхідно навчити суспільство приймати у свій колектив дітей, які мають фізичні та сенсорні обмеження, дітей з аутизмом, поведінкові розлади чи будь-які вади яких не несуть загрози для соціуму.

Основні заходи проекту:

– створення інтернет-ресурсу та інформаційних флаєрів; (усю інформацію щодо інклюзії можна буде знайти на інформаційному порталі сайту «Особливі серед нас»).

– інформаційні лекції щодо особливих дітей серед населення Чернівецької області;

– тренінги для освітян і інформування про інклюзивне навчання та методи соціалізації особливих дітей;

– підсумкова конференція із залученням провідних спеціалістів України;

– вистава «Особливого театру» на одну дію «Океани».

У рамках проекту проведуть одинадцять виїздів у районні центри області. Розпочнуть із Вижницького, куди вирушать уже 25 січня.

Лекції проводитимуть:

1) Анжела Починок – регіональний тренер спеціального тренінгу для працівників освітньої сфери «Інклюзивний простір. Практичні кроки»;

2) Наталя Наход – регіональний тренер спеціального тренінгу для працівників освітньої сфери «Інклюзивний простір. Практичні кроки»;

3) Ліна Бинда– практичний психолог, арт-терапевт, член УСП;

4) Тетяна Дяченко – голова ГО «Особливі серед нас», мама особливої дитини.

Підсумкова конференція проекту відбудеться у Чернівцях у палаці «Академічний» 10 квітня. Під час заходу зокрема виступатимуть відома психоаналітик із Києва та телеведуча Анна Кушнірук а також арт-психологи із Харкова.

Коментарі