«Океани». Особливі діти презентували чернівчанам анімаційну виставу

Учасники вистави – діти з особливими потребами, діти з синдромом Дауна та ДЦП, аутизмом, ЗПР та батьки особливих діток.

Сьогодні, 19 грудня, у День святого Миколая, чернівчанам презентували особливу виставу «Океани». Її учасники – діти з особливими потребами, діти з синдромом Дауна та ДЦП, аутизмом, ЗПР та батьки особливих діток. Прем’єра вистави відбулася у приміщенні Палацу «Академічний».

Виставою «Океани» громадська організація «Особливі серед нас» спільно з керівниками «Театру анімації» Іваном та Катериною Бутняками дають старт створенню у Чернівцях особливого театру.

«Океани» – це анімаційно-пластична вистава, де мінімум тексту, багато візії, багато ляльок, предметів і рухів тіла.

«Вистава «Океани» дуже метафорична. Вона про інший світ, той світ людей, дітей, життя яких дещо відрізняється від повсякденної реальності. Вистава –  це спроба поділитися їхнім світом і донести всім, що він не страшний, а навпаки – цікавий для взаємодії та співтворчості. Це можливість соціалізації для особливих діток і взаємодії з навколишнім світом. Цією виставою хочемо показати, що ми єдині, незважаючи на особливості. Показати, що у кожному з нас насамперед є душа, яка творить, і яка, незважаючи на форму тіла, є однаковою у всіх», – розповіла Катя Бутняк.

Читайте також: Надавати неживому душу. Іван та Катя Бутняки про театр анімації і створення особливої вистави

Залишити відгук