Новини

У Чернівцях відкрили головну новорічну ялинку. Фото

Вона майорить новим піксельним 3D освітленням, прикрашена оновленими іграшками та гірляндами.


Сьогодні, 19 грудня, на Соборній площі урочисто відкрили новорічну ялинку, будиночок Казкаря та Різдвяне містечко. Усі відвідувачі мали змогу побувати у гостях в Святого Миколая, побачити казкових героїв і придбати різноманітні сувеніри та смачну випічку.

Раніше в коментарі «Шпальті» начальниця управління культури Чернівецької міської ради Юлія Сафтенко розповіла, що цьогорічна головна ялинка майорить новим піксельним 3D освітленням, з оновленими іграшками та гірляндами.

«Їхня унікальність в тому, що через спеціальне програмування вони за півгодини можуть кільканадцять разів змінювати малюнок. Можна запрограмувати, аби придумати свій малюнок», − розповіла вона.

Нагадаємо, що головну ялинку міста привезли із Красноїльська. Її висота – 19 метрів.

Окрім ялинки та Різдвяного містечка на Соборній площі відкрили «Казковий будиночок» та зимову розвагу – сноутюбінг – спуск на гумових колах, які прийматимуть усіх охочих протягом різдвяно-новорічних свят. Після запалення вогнів центральної новорічної ялинки представники чернівецького «Пласту» передали священний Вифлеємський вогонь миру для містян.

Упродовж новорічно-різдвяних святкувань у Чернівцях відбудуться концерти, конкурси, театралізоване ігрове дійство, та різноманітні майстер-класи. Урочисте відкриття різдвяної шопки на Центральній площі відбудеться 23 грудня, о 15:00.

Фото Василя Салиги

 

 

Коментарі