Афіша, Новини

З оновленими іграшками та унікальними гірляндами. Якою цьогоріч буде головна ялинка Чернівців

На зеленій красуні майорітиме чотири кольори.У понеділок, 10 грудня, до Чернівців із Красноїльська, що на румунському кордоні, привезли головну ялинку міста. Зараз на Соборній площі проводять роботи зі її встановлення та підготовки до оздоблення новорічними прикрасами. Як повідомила у коментарі «Шпальті» начальниця управління культури Чернівецької міської ради Юлія Сафтенко, цьогоріч містян дивуватиме 4-колірна ілюмінація.

«У нас цього року буде дуже гарна ялинка. Вона майорітиме новим піксельним 3D освітленням. Ми ще торік просили, аби його виділили, але депутатський корпус підтримав цю пропозицію цьогоріч, у жовтні. Ялинка буде в 4 кольорах. Звичайно, буде оновлення іграшок, гірлянд. Їхня унікальність в тому, що через спеціальне програмування вони за півгодини можуть кільканадцять разів змінювати малюнок. Можна запрограмувати, аби придумати свій малюнок. Думаю, що наша ялинка, як завжди, буде в трійці найкращих в Україні. Зараз Наталя (Наталія Бордіян, дизайнерка головної ялинки – ред.) вже розпочала прикрашати районні ялинки. Загалом на Соборній площі нині готують «Будиночок Казкаря» і гірку для дітей. Ми робимо все для того, аби подарувати справжнє новорічне свято і малечі, і дорослим», – сказала Юлія Сафтенко.

Нагадаємо, нещодавно з’явилася афіша всіх запланованих новорічних заходів у місті.

Також очільниця управління культури повідомила, що, на відміну від минулих років, цьогоріч не буде вертепу із живими тваринами.

«У нас щороку змінюється культурний контент. Ми дуже відповідально до цього ставимося.  Хочу запевнити, що перетворювати святкування на щось бомбезне не було на меті; головне – зробити для людей затишне і красиве свято». 

Вам також буде цікаво:

Чернівчан та гостей міста запрошують на передноворічні ярмарки

Просили у гір допомоги. Як біля румунського кордону зрізали головну ялинку Чернівців

   Фото Євгенії Калюжки

Коментарі