Ініціативи, Новини

Доступно.UA. У Києві на форумі інклюзивності Чернівці отримали дві нагороди

Нагородами відзначили ресторан «Панська гуральня» та онлайн-мапу «Мапа доступності Чернівців» 

Фото: Форум інклюзивності

2 грудня у Києві відбувся Форум інклюзивності від «Доступно.UA». На заході відзначали заклади, які подали заявки на нагороду [відкриті двері]. У коментарі «Шпальті» кординаторка ініціативи «Доступно.UA» Тетяна Шаповал розповіла, що всього отримали 47 заявок, і за першочерговим задумом мали відзначити лише дев’ять із них.

«Коли ми переглянули списки заявок, зрозуміли, що є так багато класних локацій та ініціатив! Тож ми вирішили зробити декілька додаткових номінацій. Спільними зусиллями журі обрало 14 переможців, серед яких дві нагороди отримали Чернівці», − розповіла вона.

Так, у номінації «Ресторація» третє місце посів чернівецький ресторан «Панська гуральня», а в номінації «Ініціатива» перше місце отримала «Мапа доступності Чернівців».

У коментарі «Шпальті» ініціатор ідеї «Мапа доступності Чернівців» Артем Жук розповів, що працювали над розробкою проекту місяць.

«Мапа доступності Чернівців» – це онлайн-мапа, де позначені доступні маршрути для маломобільних людей. Ідея створити таку мапу виникла у мене ще 2015 року. Декілька разів вона дещо видозмінювалася. У новому форматі ми її реалізували від ГО «Захист». Втілювали у реальність її троє людей: я, Богдан Бойко та Марія Нікітіна. Також до реалізації долучилися волонтери», − повідомив Артем Жук.

Водночас ініціатор каже, що не очікував отримати нагороду, а до Києва приїхав на запрошення організаторів форуму.

Читайте також: «Ситуація як виклик. Дмитро Щебетюк про доступність у Чернівцях, мандрівки на візку і те, як йому вдалось переплисти Босфор»

Коментарі