«Healthy Hall». Студенти БДМУ провели акцію на Соборній площі

Студенти п’ятих-шостих курсів ділилися з чернівчанами знаннями про інфекційні захворювання.

Сьогодні, 29 листопада, студенти БДМУ провели на Соборній площі акцію «Healthy Hall». Майбутні лікарі розповідали перехожим чернівчанам про інфекційні захворюваннями, які передаються повітряно-крапельним шляхом, про перші симптоми та способи боротьби з хворобою.

 «З ініціативи студентської ради на початку року ми поставили собі за мету створити неодноразовий проект, у рамках якого ми щомісяця організовували б заходи, присвячені здоровому способу життя. Цей проект проводимо вже вдруге – у вересні був інтерактивний квест, на якому ми знайомили людей зі складом домашньої аптечки», – розповіла у коментарі «Шпальті» голова студентської ради БДМУ Юлія Паранюк.

За словами організаторів, тема інфекційних захворювань, які передаються повітряно-крапельним шляхом, завжди буде актуальною.

«Іноді люди не розуміють, що таке інкубаційний період, скільки чекати перших симптомів, як відрізнити ангіну від дифтерії, як правильно лікуватися та яка є вакцинація. Не всі, наприклад, знають, що проти грипу можна вакцинуватися раз на рік», – додала вона.

Більшість студентів є учасниками студентської ради, вони навчаються на 5 -му, 6-му курсі і вже пройшли курс «Інфекційні хвороби».

Залишити відгук