Ініціативи, Новини

«Наш чудовий СонцеСвіт!». Як маленькі художники створювали яскраву картину з чернівецькими митцями. Фото

Надалі картина слугуватиме своєрідним фоном для різноманітних дитячих заходів.

30 жовтня в Арт-Інфо Центрі «Czernowitz – Чернівці» в рамках дитячого інклюзивного культурно-мистецького фестивалю «Наш чудовий СонцеСвіт!» відбулася яскрава подія – створення колективного дитячого живопису.

«Філософія інклюзії полягає у тому, що люди, особливо діти, не можуть бути ізольованими від суспільства через особливості розвитку чи інвалідність. Їхня соціальна взаємодія є необхідною для розвитку і формування особистості. Створення умов для залучення дітей з особливими  потребами до широкого соціуму, до культурно-мистецьких акцій, відкриття і сприяння розвитку їхніх талантів – це завдання  суспільства.  Арт Центр це креативний простір, відкритий для дітей з різними можливостями, їхніх батьків та всіх охочих»,  розповідає директорка АртІнфо Центру «Czernowitz-Чернівці» Лідія Анциперова. 

Сьогодні маленькі художники спільно з чернівецькими митцями створювали яскравий живопис, ескіз якого для цього заходу розробила відома чернівецька художниця Юлія Косівчук.  У створенні великого триптиху (близько 4 квадратних метрів) взяли участь близько 25 дітей, зокрема, і з особливими потребами.

Надалі картина слугуватиме своєрідним фоном для різноманітних дитячих заходів Арт-Інфо Центру «Czernowitz – Чернівці»  концертів, перфоменсів, літературних читань, арт-студій та іншого.

Фото Євгенії Калюжки

 

 

Коментарі