Ініціативи, Новини

Майстерність та благодійність. Що можна придбати на ярмарку хендмейду «Фортель Незалежний»

60 майстрів з різних регіонів України презентують свої бренди в Чернівцях.

З 24 по 26 серпня у Чернівцях працює ярмарок хендмейду «Фортель Незалежний». На вулиці Ольги Кобилянської з 10:00 до 20:00 щодня 60 майстрів з Чернівців, Вінниці, Львова, Києва, Кам’янця- Подільського та Одеси пропонують чернівчанам та гостям міста придбати вироби ручної роботи, взяти участь у майстер-класах та долучитися до ідеї соціальної відповідальності. Адже частина виручених коштів буде спрямована на благодійність.

«Мета «Фортелю» – розвивати соціальну та культурну складові міста. На ярмарку майстри мають можливість презентувати свої роботи. Усі учасники благодійними внесками підтримують Центр для бездомних людей, яким опікується ГО «Народна допомога». Також сьогодні ми влаштували благодійну ініціативу на підтримку хворого на ДЦП чернівчанина Назара Мазура. Кожен майстер віддав один із власних виробів для того, щоб зібрати кошти для реабілітації дитини», – розповіла ініціаторка ярмарку, виконавча директорка ГО «Народна допомога» Анастасія Берідзе.

Організаторка власноруч продає витвори цих майстрів. У білому наметі – вишиванки, дитячі іграшки, прикраси, книги, солодощі від кожного учасника «Фортелю».

Поруч з наметом Анастасії – стенд, наповнений маленькими баночками домашнього варення на будь-який смак: троянда, чорниця, черешня, полуниця з чилі, лимоном, або базиліком, диня з лимоном, імбирем або апельсином, вишня, кизил.

«Добре варення» приготувала Ірина Микитеєк. 30% прибутку від повидла майстриня передає двом хлопчикам для реабілітацію та благодійному фонду «Таблеточки», який опікується онкохворими.

Ексклюзивним смаком своїх витворів хвалиться й одеситка Тетяна Павловська. До Чернівців вона привезла традиційні та осучаснені вишиванки.

«Я розробила власний дизайн вишитого одягу. Хочу, щоб вишиванки зручно було вдягати не тільки на свято, але й повсякдень» – ділиться Тетяна.

«Фортель Незалежності» – це декілька палаток авторського одягу, іграшок, прикрас, солодощів, декоративних виробів з деревини, тканин та бісеру, виконаних у найрізноманітніших техніках, книг чернівецьких та інших українських видавництв. Гості ярмарку під запальний акомпанемент вуличних музикантів можуть також навчитися прикрашати пряники, працювати з кольоровим піском та створювати гіпсові фігурки.

Та головне – кожен, хто підтримає «Фортель», долучиться до благодійної ініціативи, допоможе тим, хто потребує підтримки.

 

Оксана Чорна

 

 

Коментарі