Перша шпальта, Репортаж

Нові збірки Жадана та Цілик, а також роман Чеха: у Чернівцях розпочалися Міжнародні поетичні читання «Meridian Czernowitz». ФОТО

Цьогоріч читанням Meridian Czernowitz виповнюється 15 років. Участь у заходах безкоштовна, проте на подіях можна буде задонатити на потреби ЗСУ. Зокрема на збори Жадана та Андруховича.

Нові збірки Жадана та Цілик, а також роман Чеха: у Чернівцях розпочалися Міжнародні поетичні читання «Meridian Czernowitz». ФОТО

Нині Meridian Czernowitz — не фестиваль, ми третій рік поспіль — Міжнародні поетичні читання.

У Чернівцях сьогодні, 6 вересня, стартували ХV Міжнародні поетичні читання «Meridian Czernowitz». Вони триватимуть три дні: 6, 7 та 8 вересня. 

Учасниками заходів стали давно відомі, а також молоді поети та поетеси з Австрії, Німеччини, Швейцарії та України.

«Сьогодні Meridian Czernowitz виповнюється 15 років. За останні три роки змінилися наші фокуси. Нині ми подорожуємо Україною, робимо активності на півдні країни, відвідуємо прифронтові міста», — каже директорка Міжнародної літературної корпорації «Meridian Czernowitz» Євгенія Лопата.

У програмі ХV Meridian Czernowitz — поетичні читання, презентації нових книжок, зокрема збірки Сергія Жадана, публічні дискусії, винно-книжкові дегустації, покази фільмів, дискусії та публічні інтервʼю.

Сьогодні відбудуться поетичні читання німецьких авторів Ульріке Альмут Зандіги й Урсули Крехель. 

Ознайомитися з цьогорічною програмою Meridian Czernowitz можна за посиланням. Вхід на події — вільний. Проте під час читань можна буде задонатити на потреби ЗСУ, зокрема на збори Жадана та Андруховича.

Book’o’Wine

7-8 вересня за підтримки Meridian Czernowitz також відбудеться другий винно-літературний фестиваль Book’o’Wine.

На заході будуть присутні відомі сучасні українські письменники та близько 10 різних виноробів із дегустаціями для всіх охочих.

Вхід на літературно-дискусійні заходи та лекції виноробів безкоштовний. Вартість вхідного квитка на дегустації-ярмарок-продаж — 400 гривень.

фото Ігоря Константинюка

Коментарі