Аналітика, Перша шпальта

Ускладнить дорожній рух, але платитиме великі податки: що не так з проєктом будівництва Макдональдсу в Чернівцях

Поява нового закладу може погано вплинути на пропускну здатність на кільці проспекту Незалежності-Героїв Майдану. 

У Чернівцях 29 червня офіційно відкрили МакДональдс.

Ресторан одночасно може вмістити 300 відвідувачів. Окрім цього ще є клієнти на авто.

Робочих місць у закладі 100. Площа ресторану 605 квадратних метрів.

Про це розповів директор з розвитку Макдональдс в Україні Віталій Стефурак.

Власне, задовго до відкриття урбан-блог NE:Urban опублікував у соціальних мережах дослідження про недоступність закладу для населення. Серед головних зауважень: через відсутність схеми заїзду та виїзду від закладу, відвідувачі на автівках можуть паралізувати кільце проїжджої частини на проспекті Незалежності та Героїв Майдану.  

Про законність будівництва, схему руху біля нового закладу МакДональдзу, читайте у матеріалі.

«Можливі проблеми з трафіком на кільці»

NE:Urban зібрали по пунктах зауваження щодо доступності закладу.

Цитуємо дослівно:

– Ненормативні пониження бордюрів. Раніше на локації був безперервний тротуар, а наразі – кілька перепадів рівнів, що робить простір не інклюзивним.   

– Нелогічне трасування тротуарів. Для того, щоб нормативно зайти у приміщення ресторану з найближчого пішохідного переходу, потрібно робити гак. 

– Відсутність велоінфраструктури. На кільці присутні велопереїзди, які ведуть в нікуди, хоча при облаштуванні благоустрій McDonald`s мав би подумати й про велодоріжки. 

– Часткова відсутність тактильної плитки. Про неї забули з боку АЗС. Окрім того, тут ненормативне пониження, що лише імітує безбар’єрне середовище. 

– Ймовірність паралізації кільця. В’їзд і виїзд з території ресторану — безпосередньо на кільце. Цікаво, чи отримав McDonald’s на це дозвіл у міській раді Чернівців.

– Плитка «Старе місто». На відміну від міста, ресторан замостив свою територію жахливими ФЕМами – як за своїм дизайном, так і за технічними характеристиками (найбільша біда – фаска). 

Як розповів Шпальті автор NE:Urban Сергій Момотюк, він припускає, що через недоліки в облаштуванні благоустрою відкриття закладу надалі можуть призвести до проблем з трафіком на кільці.

«Транспорт буде повертати з кільця. Попри те, що на виїзді стоїть знак «Поворот праворуч», я впевнений, що водії не будуть дотримуватися цього знаку. Це призведе до потенційно аварійних ситуацій», – каже Момотюк.  

Благоустрій у міської ради не замовляли

Заступник міського голови Ігор Крохмаль повідомляв Шпальті станом на 1 травня, що міська рада не отримувала запит від компанії забудовника на зміни руху на кільці проспекту Незалежності-Героїв Майдану.

«Якщо є зміни в організації дорожнього руху, компанія замовляє схему організації руху, яку повинні погодити на комісії організації безпеки дорожнього руху та в управлінні патрульної поліції», – каже Крохмаль.

У відповіді на інформаційний запит Шпальти від 3 травня, у Департаменті транспорту та окремих питань комунального господарства повідомили, що звернень щодо внесення змін в організацію дорожнього руху за адресою вулиця Героїв Майдану, 184 не надходило в департамент та не розглядали на постійній комісії з питань організації та безпеки дорожнього руху.

Водночас у Департаменті урбаністики та архітектури повідомили, що 27.07.2023 року отримали звернення від ТОВ «БРБ ФУД» щодо погодження схеми благоустрою території за адресою Героїв Майдану, 184 в. Департамент відмовив у погодженні та вказав на низку недоліків. Зокрема: 

1. Користувачем земельної ділянки, на якій будують заклад ресторанного господарства, є ПРАТ «Укрпрофтур», вихідні дані на проєктування надавались саме цьому підприємству. Відповідно заявником на погодження благоустрою території має бути саме ПРАТ «Укрпрофтур».

2. 31 жовтня 2022 року Департамент інфраструктури та благоустрою підписав угоду №417 на послуги з благоустрою – поточний ремонт – озеленення на території громади. І згідно з додатком №2 за адресою Героїв Майдану, 184, висадили 15 дерев. «Вважаємо недоцільним втручання у новостворений благоустрій цієї ділянки», – йдеться у документі.

3. Проєктом благоустрою не передбачено створення велоінфраструктури навколо кільця, як передбачено Концепцією розвитку велоінфраструктури у Чернівцях, що затвердили рішенням Чернівецької міської ради №1763 від 29.10.2015 року.

4. Відкрита автостоянка не сполучена зі смугою «Мак Драйву», що робить її недоступною для користувачів вищезгаданої смуги. Крім того, для заїзду на автостоянку створюватиметься додаткове автомобільне навантаження на кільцеву розв’язку на перетині двох магістральних вулиць міста – Героїв Майдану та проспекту Незалежності.

Кому належить земельна ділянка 

Зважаючи на пункт 2 (дивіться вище), Шпальта намагалася розібратися, хто є власником земельної ділянки за адресою, де велося будівництво закладу та замовником будівництва. Дивіться за посиланням тут.

На порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, згідно з містобудівними умовами та обмеженнями зазначено, що замовником будівництва на земельній ділянці реєстраційний номер в ЄДЕССБ MU01:0315-3876-9841-5192, за адресою вулиця Героїв Майдану, 184 б, є Дочірнє підприємство «Чернівцітурист» приватного акціонерного товариства «УКРПРОФТУР» (02649302).

Документ №912-МУО від 09.07.2021 видав Департамент урбаністики та архітектури Чернівецької міської ради.

Назва об’єкта: нове будівництво закладу ресторанного господарства (закусочної) на вул. Героїв Майдану,184 в м. Чернівці.

Цільове призначення земельної ділянки: для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування Для надання туристичних послуг.

Водночас керівник дочірнього підприємства «Чернівцітурист» Валерій Яромчик повідомив журналістці Шпальти, що підприємство підписало угоду на користування земельною ділянкою, яка є в їхньому користуванні, з ТОВ «БРБ ФУД». Відповідно не володіє інформацією щодо будівництва та облаштування заїздів та виїздів з ділянки, де збудували заклад.

Також він зазначив, що наразі не може продемонструвати договір, оскільки всі документи підприємства були вилучені контролюючими органами.

Так, за інформацією Youcontrol уповноваженою особою забудовника ТОВ «БРБ ФУД» є Космачевська Лариса Теофілівна. 

На дзвінки та повідомлення журналістів Шпальти пані Лариса не відповідає.

Ми намагалися дізнатися: чи має представник забудовника погоджену схему заїзду/виїзду від закладу харчування та підтвердження документів оренди земельної ділянки в ДП «Чернівцітурист», де звели об’єкт.

Шпальта надсилала електронного листа із запитаннями щодо облаштування заїздів та виїздів від нового закладу на адресу підприємства забудовника, але теж не отримала відповідей.

«Створить затори на кільці»

Своєю чергою, експерт з транспортної інфраструктури Богдан Старик вважає, що Макдональдс погано вплине на пропускну здатність на кільці. Адже перехрестя проспекту Незалежности та вулиці Героїв Майдану є одним із найзавантаженіших у місті.

«Перехрестя розподіляє потоки між центральною частиною міста і великими житловими масивами на півдні: проспект Незалежності, Формаркет, вулицею Сергія Скальда та Південно-Кільцевої та прилеглих. Тож додавши до перехрестя ще декілька конфліктних точок, а саме в’їзди та виїздами з Макдрайву, проїзд ним ускладнюється і попускна здатність падає. Адже смуга навколо МакДональдса невелика, і коли в черзі за замовленням буде декілька авто, “хвіст” буде виходити на транспортну розв’язку на кільце», – припускає Богдан Старик.

Він пригадує «паливну кризу» під час повномасштабного вторгнення, коли пальне з’явилося на заправці поруч з Макдональдсом – тоді черга була до вулиці Каспрука чи й далі. Старик припускає, що ситуація біля Макдональдса може бути аналогічною. І це негативно вплине на ситуацію з безпекою руху на перехресті, також з пропускною здатністю, особливо в години пік.

Також експерт зауважує, що на виїзді з Макдрайву є наказовий знак – рух лише праворуч. Але це не забороняє робити інші маневри. А тип транспортної розв’язки у вигляді турбокільця не передбачає додаткових заїздів та виїздів й інших маневрів.

Також зауважує, що з Макдрайву не можна виїхати на парковку поруч. Для цього потрібно робити зайве “кільце” вулицею Героїв Майдану, відтак назад, на кільце проспекту Незалежності, й на Новий проспект. 

Ще одна проблема – на тротуарі поруч з закладом не передбачили велосипедну інфраструктуру, яка має там з’явитися згідно з концепцією велосипедної інфраструктури міста, яку затвердили рішенням сесії ще 2015 року. 

«Маємо всі погодження»

Під час відкриття закладу журналісти могли задати запитання директору з розвитку МакДональдз в Україні Віталію Стефураку та операційному директору МакДональдз в Україні Дмитру Корбуту

Представник забудовника ТОВ “БРБ ФУД” на зустріч з журналістами не з’явився. 

Щодо схеми заїзду/виїзду до закладу, Віталій Стефурак зазначив, що транспортно-пішохідна схема розроблена та затверджена відповідними службами й мають усі дозволи згідно із законодавством, (однак не зміг вказати якими саме службами).

Він зазначив, що в закладі дуже високі стандарти швидкості обслуговування відвідувачів, зокрема заклад може обслуговувати понад 100 автомобілів за годину. 

«Наш досвід показує, що в перші тижні відкриття є посилений трафік. Відтак ажіотаж падає й трафік повертається до попереднього рівня», – каже Віталій Стефурак.

Дмитро Корбут запевнив, що заклад повідомив поліцію про відкриття у Чернівцях, і поліціянти будуть перші дні допомагати з трафіком поруч із закладом. 

На запитання щодо оренди землі під будівництво закладу, Віталій Стефурак повідомив, що у Чернівцях МакДональдс взяв у довгострокову оренду земельну ділянку для будівництва. 

«Всі необхідні документи та дозволи фірма отримала та триває процес оформлення земельної ділянки за яку наш партнер, компанія ТОВ “БРБ ФУД” сплачуватиме податки в бюджет. Ми зі свого боку будемо сплачувати податки із заробітної  плати, а це досить значна сума, яка сприятиме розвитку міста», – зазначив Віталій Стефурак. 

Ольга Максимюк

Ольга Пуганова

Фото Ігоря Константинюка

    

Коментарі