Новини

Професор ЧНУ отримав «Премію імені Фрідріха Ґундольфа за популяризацію німецької культури за кордоном»

Нагороду від Німецької академія мови та літератури отримав перекладач з Чернівців Петро Рихло.

Професор ЧНУ «Премію імені Фрідріха Ґундольфа за популяризацію німецької культури за кордоном»

фото Василя Салиги

Німецька академія мови та літератури присудила цьогорічну «Премію імені Фрідріха Ґундольфа за популяризацію німецької культури за кордоном» українському германісту та перекладачеві Петру Рихлу. 

Про це йдеться на офіційному сайті Академії.

Премія дотована 20 000 євро і була вручена 14 квітня 2024 року в Ессені в рамках засідання Академії. З промовою на честь лауреата виступила письменниця та перекладачка Ільма Ракуза.

Петро Рихло є професором кафедри зарубіжної літератури та теорії літератури Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Він переклав українською мовою широке коло буковинських авторів, які писали німецькою мовою. Серед них Пауль Целан, Роза Ауслендер, Зельма Меербаум-Айзінґер та інші.

З 1964 року премія імені Фрідріха Ґундольфа присуджується за видатні досягнення в популяризації німецької культури, зокрема в не німецькомовних країнах. Премія вручається щорічно під час весняного засідання Німецької академії разом з премією імені Йоганна Генріха Фосса за переклад.

Нагадаємо, нещодавно Шпальта розповідала, що у Чернівцях 29 квітня, у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбудеться публічна зустріч-дискусія.

Коментарі