Новини

Закон про мобілізацію передали на підпис президенту

Закон підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, тепер його відправили на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Закон про мобілізацію передали на підпис президенту

фото: Depositphotos

Закон про мобілізацію підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Тепер для набрання чинності його має підписати президент.

Про це йдеться у картці документа на сайті Верховної Ради України.

Процес підписання зазвичай відбувається оперативно, але, наприклад, проєкт закону про зниження призовного віку до 25 років лежав без підпису президента 10 місяців.

Після того як закон про мобілізацію набере чинності, почнеться перехідний період — для того, щоб військовозобовʼязані могли оновити дані через електронний кабінет, ЦНАП чи ТЦК.

За цей час уряд повинен, переглянути порядок бронювання військовозобовʼязаних та ухвалити нові нормативно-правові акти, забезпечити створення і функціонування електронного кабінету військовозобовʼязаного, та роботу при ЦНАПах і центрах зайнятості рекрутерів для війська. 

Крім цього, необхідно протягом трьох місяців внести до парламенту законопроєкти про ротацію, звільнення і реабілітацію військовослужбовців.

Нагадаємо Шпальта також розповідала, що командувачем військ оперативного командування «Захід» призначили бригадного генерала Володимира Шведюк.

Коментарі