Новини

Новим командувачем ОК «Захід» став колишній військком Чернівецької області

Володимир Шведюк замінив Сергія Літвінова, який обіймав посаду з 2021 року.

Новим командувачем ОК «Захід» став колишній військком Чернівецької області

фото ОК «Захід»

Командувачем військ оперативного командування «Захід» призначили бригадного генерала Володимира Шведюк.

Про це йдеться на офіційній сторінці ОК «Захід» у фейсбуку.

«Ядро оперативного командування «Захід» — велика кількість досвідчених офіцерів, готових долати будь-які труднощі. І я вірю, що ваш потенціал як команди досягне ще більших успіхів. Я прагну до того, щоб наше командування стало зразком військової досконалості та тактичної майстерності», — написав новий командувач.

Попередньо, з 2021 року цю посаду обіймав Сергій Літвінов.

Володимир Шведюк брав участь в антитерористичній операції на сході України. У квітні 2015 року був призначений на посаду начальника штабу — першого заступника командира 59 окремої мотопіхотної бригади.

У травні 2016 року міністр оборони призначив Шведюка на посаду військового комісара Чернівецького обласного військового комісаріату. На Буковині він прослужив два роки, після чого повернувся до 59 ОМПБр, в якій був командиром. З червня 2022 року Володимир Шведюк став бригадним генералом. 

Нагадаємо, нещодавно Шпальта розповідала, що близько половини опитаних французів віком від 18 до 25 років заявили, що долучилися б до воєнних дій в Україні, якби це було потрібно для захисту Франції.

Коментарі