Новини

«Ми оскаржуємо»: у ЧТУ прокоментували висновок Держаудитслужби про зайві витрати 

Зокрема директор ЧТУ Петро Лисак зауважив, що у розрахунках Держаудитслужби взята нижча ціна, аніж фактична середня на момент закупівлі.

«Будемо оскаржувати»: у ЧТУ прокоментували висновок Держаудитслужби про зайві витрати 

фото ілюстративне

Директор КП «Чернівецьке тролейбусне управління» Петро Лисак прокоментував висновок недавньої перевірки підприємства Держаудитслужбою про зайві витрати. 

Нагадаємо, 11 квітня пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області повідомила про понад 1,3 мільйона гривень незаконних витрат ЧТУ. Під час перевірки виявили укладання додаткових угод щодо збільшення ціни за літр дизельного пального.

https://shpalta.media/2024/04/11/pid-chas-perevirki-zakupivel-v-chtu-viyavili-ponad-13-miljona-zajvix-vitrat-derzhauditsluzhba/

Петро Лисак / фото ілюстративне

За словами ж Петра Лисака, при розрахунках Держаудитслужби була взята нижча ціна, аніж фактична середня на момент закупівлі.

«При складанні акту не бралися до уваги угоди зміни ціни на паливо. До прикладу, коли середня ціна в області була 53 гривні, Контрольно-ревізійне управління нараховує нам 43,50. Тобто ми мали б купляти по 43,50. На той час же ми купляли його по 48 гривень. Тобто 5 гривень за літр ми для підприємства економили», — каже директор ЧТУ.

За словами Лисака, коли ціна на паливо піднялась до 56,50 гривень за літр, ЧТУ закуповувало його за ціною в 50,50. Водночас у розрахунках Держаудитслужби так нарахувала їм ту саму ціну в 43,50 гривень.

«Незрозуміло який постачальник би продав нам паливо за ціною 43,50 коли середня ціна — 56,50. Перевірка це завжди добре, але коли вона об’єктивна. Ми оскаржуємо це рішення і доведемо, що ми правомірно укладали угоди», — каже Петро Лисак.

Також посадовець додав, що при закупівлях палива, ЧТУ навпаки зекономило понад 1,2 мільйона гривень. купляючи його за нижчою ціною за середню на ринку.

Коментарі