Новини

Під час перевірки закупівель в ЧТУ виявили понад 1,3 мільйона зайвих витрат, — Держаудитслужба

У Держаудитслужбі зазначають, що підприємство недоотримало майже 30 тисяч літрів дизельного палива. 

Пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області повідомляє про понад 1,3 мільйона гривень незаконних витрат Чернівецьким тролейбусним управління. Це виявили під час перевірки закупівель на комунальному підприємстві.

«Аудитори проводять перевірку закупівлі з метою встановлення таких фактів, які неможливо встановити в процесі моніторингу щодо стану виконання умов договору, внесення змін до нього, у тому числі вимог щодо якості, кількості чи обсягів предмета закупівлі, ціни договору», — йдеться у повідомленні. 

У повідомленні зазначили, що під час перевірки виявили укладання додаткових угод щодо збільшення ціни за літр дизельного палива. Зокрема, без документального підтвердження коливання ціни на ринку та у більшому розмірі, ніж передбачений умовами основного договору. Внаслідок цього підприємство недоотримало дизельного палива у кількості 29994,56 літрів.

«Цим самим заподіяно матеріальної шкоди на суму понад 1,3 мільйонів гривень», — додали в Держаудитслужбі. 

За результатами перевірки керівнику ЧТУ надіслали вимоги щодо усунення порушень, а матеріали перевірки передали до правоохоронних органів.

Коментарі