Новини

Клічук назвав неправильним рішення ЧТУ публікувати фотографії «зайців» у тролейбусах Чернівців

Міський голова на сесії попросив очільника тролейбусного управління видалити рубрику «Зайці громадського транспорту» з сайту.

Фото Ігоря Константинюка

У Чернівецькій міській раді сьогодні, 29 лютого, проводять чергову сесію. Одним із питань порядку денного було затвердження програми розвитку громадського транспорту в Чернівецькій міській територіальній громаді на 2024 – 2026 роки.

Під час обговорення депутат міськради Василь Максимюк висловився щодо наявності на сайт Чернівецького тролейбусного управління рубрики «Зайці громадського транспорту».

«Громадяни побачили інформацію, що всупереч законодавству України, будуть оприлюднювати їхні персональні дані без доказу, що вони порушники. В такому разі підприємство програє всі суди», – заявив депутат.

Своєю чергою міський голова Роман Клічук заявив, що вважає таке рішення ЧТУ неправильним.

«Це рішення прийняли в ЧТУ самостійно. Вважаю його неправильним. Тому прошу вас все це видалити й більше цього не робити», – заявив міський голова.

Відтак він пообіцяв депутатам, що цієї рубрики на сайті та в соцмережах не буде.

Раніше Шпальта розповідала, що у ЧТУ публікують фото пасажирів, які їхали «зайцями», та розбиралася, чи законними є дії комунального підприємства.

Також ми опитали перехожих у Чернівцях щодо такої ініціативи ЧТУ та підвищення вартості проїзду в тролейбусах.

Коментарі