Заклад тижня

Кава та десерти за благодійну пожертву: як у Чернівцях працює інклюзивна кав’ярня

У кав’ярні немає фіксованої ціни на продукцію. Відвідувач може залишити благодійну пожертву від 50 гривень за замовлення.

У Чернівцях працює інклюзивна кав’ярня. Тут можна випити смачної кави, скуштувати десерт чи провести захід.

Заклад розташований на вулиці Конституційній, 7. Працює щодня, з 9:00 до 20:00, крім неділі. Це місце, де важливий кожен. Тут панує атмосфера комфорту та позитиву, а обслуговуватимуть вас молоді люди з інвалідністю.

Інклюзивна кав’ярня — один із проєктів благодійного фонду «Карітас Чернівці». Про це «Шпальті» розповіла керівниця проєкту «Інклюзивна кав’ярня» Благодійного фонду «Карітас Чернівецької Єпархії» Валерія Мартинюк.

Кав’ярню заснували, як один із напрямів діяльности роботи із підлітками та молоддю з інвалідністю. Зробили це для того, аби соціалізувати молодих людей з ментальними порушеннями. Аби дати їм зайнятість.

У цьому закладі ніхто не отримує зарплатню. Молодь тут лише стажується. Немає фіксованої ціни на продукцію. Відвідувач може залишити благодійну пожертву від 50 гривень за замовлення. Детальніше про те, як працює інклюзивна кавярня у Чернівцях — у рубриці «Шпальти» «Заклад тижня».

Дивіться також: Об’єднує людей, які люблять каву. Як працює кав’ярня United by coffee у Чернівцях

Фото «Шпальти»

Коментарі