Новини

На Буковині почали вимикати електроенергію боржникам: що відомо

У Чернівцях боржникам вимикатимуть електроенергію з 29 січня. 

боржникам

Чернівчанам почнуть вимикати світло з 29 січня. Нині АТ «Чернівціобленерго» вже вимкнуло електропостачання 28 споживачам Кіцманської дільниці. Завтра, 25 січня, планують обмежити ще майже 30 абонентів Заставнівської дільниці.

Про це повідомляє АТ «Чернівціобленерго».

З початку січня буковинці отримують попередження про можливе відключення за борги. Такі повідомлення абонентам надходять декілька разів: завчасно від ТОВ ЧОЕК про наявність боргу й окремо від Обленерго – не пізніше ніж за 10 днів до відключення.

Відомо, що з початку січня енергопостачальна компанія надала Обленерго списки на вимкнення електроенергії у 895 абонентів Чернівецької области. Що стосується Чернівців, то у місті 417 споживачів заборгували 15 мільйонів 745 тисяч гривень за світло.

Також в Обленерго зауважують, що з 77 абонентів Кіцманської дільниці, які ввійшли до переліку з найбільшими сумами боргу, 33 абонентів відкликали зі списків. Вони встигли розрахуватися з боргами після попередження.

«На 25 січня передбачили обмеження 36 споживачів Заставнівської дільниці з найбільшими сумами заборгованости. З них 7 абонентів уже не будемо вимикати, оскільки мешканці району щойно погасили борги», – повідомляють у компанії.

Водночас в Обленерго нагадують, що вони виконують лише технічну роботу – вимикають електрику домогосподарствам за запитом від енергопостачальної компанії.

«Але формує списки боржників на вимкнення ТОВ ЧОЕК. Щодо нарахувань, оплати і боргів за спожиту електроенергію звертайтеся до ТОВ ЧОЕК – м. Чернівці, вул. П. Целана, 6. Call-центр компанії (0372) 5-8888-5», – резюмували у пресцентрі АТ «Чернівціобленерго».

Коментарі