Новини

На Буковині вимикатимуть електроенергію боржникам: що відомо

Буковинці заборгували майже 290 мільйонів гривень за електроенергію. 

електроенергію відключили

Фото: vsim.ua

Із 29 січня у Чернівецькій області почнуть вимикати електроенергію боржникам серед побутових споживачів.

Про це повідомляє АТ «Чернівціобленерго».

Зокрема йдеться, що Обленерго повідомило боржників про вимкнення електроенергії. Якщо ці споживачі не розрахуються за спожиту електрику, то її будуть відключати.

Що передувало цьому? 

Кабмін 29 грудня 2023 року ухвалив постанову №1405. Вона скасовує мораторій на припинення надання житлово-комунальних послуг для населення через борги.

Тепер у разі несплати або оплати у неповному обсязі за електроенергію боржникам будуть обмежувати електропостачання. Це не стосується лише окупованих територій та тих, де ведуться бойові дії.

«Упродовж дії мораторію у Чернівецькій області назбиралися чималі борги за спожиту електроенергію. Щоб розуміти масштаб зловживання окремими споживачами: до прикладу, в одному домогосподарстві Сторожинецької дільниці борг у 314 553 гривень сформувався упродовж 9 місяців, тобто з березня 2023 року», – зазначили в Обленерго. 

За даними ТОВ ЧОЕК, на 1 січня 2024 року індивідуальні побутові споживачі заборгували понад 266 мільйонів гривень. Окрім цього, 20,5 мільйонів гривень боргів від колективних споживачів, тобто ОСББ, ЖБК, садових товариств, церков та інших.

Раніше «Шпальта» писала, що чернівчани заборгували 149 мільйонів гривень за тепло та воду.

Коментарі