Новини

Футбольний клуб «Буковина» поповнився новими гравцями

«Буковина» підписала контракт із новими гравцями.

Фото: СФК «Буковина»

Спортивно-футбольний клуб «Буковина» підписав контракт із новими футболістами. Клуб поповнився вісьмома гравцями.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці клубу.

Так, «Буковина» підписала контракт із футболістом прем’єр-лігового клубу «Олександрія» – нападником Андрієм Андрейчуком. 20-річний гравець лінії атаки виступатиме у складі «жовто-чорних» на правах оренди. Угода розрахована до 30 червня 2024 року.

Фото: СФК «Буковина»

Також контракт із «Буковиною» підписав 27-річний гравець лінії атаки Данило Книш.

Новачок «жовто-чорних» – вихованець київського «Динамо», у складі якого впродовж чотирьох сезонів виступав на молодіжному рівні. У дорослому футболі дебютував у сезоні 2017/18, захищаючи кольори «Сталі» з Кам’янського, яка тоді представляла Прем’єр-лігу. Далі у кар’єрі вінгера був друголіговий «Калуш», після чого Книш перебрався у «Минай», за який виступав упродовж трьох сезонів. У складі закарпатського клубу Данило провів 44 гри, в яких забив три м’ячі та віддав чотири гольові передачі.

Фото: СФК «Буковина»

Ще одним новачком «жовто-чорних» став 25-річний півзахисник Єгор Шалфєєв. Він – вихованець запорізького «Металурга». 2016 року перейшов до луганської «Зорі», у складі якої впродовж чотирьох сезонів виступав у юнацькому (U-19) та молодіжному чемпіонаті України. За першу команду «Зорі» Шалфєєв дебютував у сезоні 2017/18 у матчі 26-го туру української Прем’єр-ліги проти київського «Динамо».

Фото: СФК «Буковина»

Чернівецька «Буковина» уклала угоду про співпрацю з досвідченим фланговим захисником, який першу половину сезону 2023/24 провів у складі прем’єр-лігового клубу «Минай» Ігорем Солдатом.

Фото: СФК «Буковина»

Новачок «жовто-чорних» – вихованець київського футболу. На професійному рівні Солдат дебютував у сезоні 2011/12 у складі алчевської «Сталі», за яку виступав до 2014 року. Далі у кар’єрі правого захисника були донецький «Металург», «Гірник», «Десна», «Інгулець». 2019 року Солдат перейшов до рівненського «Вереса», у складі якого у сезоні 2021/22 вперше у своїй кар’єрі зіграв на рівні Прем’єр-ліги.

Ще один гравець «Буковини» – 24-річний крайній півзахисник Іван Будняк.

Фото: СФК «Буковина»

Новобранець «Буковини» – вихованець клубної академії «Дніпра». З 2015 по 2017 роки виступав за «дніпрян» у юнацькому (U-19) та молодіжному чемпіонаті України. Дебютував у дорослому футболі півзахисник у сезоні 2017/18 у складі «Дніпра», який тоді представляв Другу лігу. Влітку 2019 року в статусі вільного агента перебрався до футбольного клубу «ВПК-Агро», де за три сезони зіграв 63 матчі (9 голів та 6 гольових передач). Також Будняк має досвід виступів у команді четвертої польської ліги «Нарев» із міста Остроленка.

Контракт із «Буковиною» підписав футболіст прем’єр-лігового клубу «Олександрія» Денис Гарькавенко. 19-річний центральний захисник виступатиме у складі «жовто-чорних» на правах оренди. Угода розрахована до 30 червня 2024 року.

Фото: СФК «Буковина»

«Буковина» підсилилася ексгравцем «ЛНЗ» – уклала угоду про співпрацю з 25-річним півзахисником Владиславом Хамелюком, який останнім часом виступав у складі прем’єр-лігового клубу «ЛНЗ» Черкаси.

Фото: СФК «Буковина»

Новачок «Буковини» – вихованець кам’янець-подільської ДЮСШ. Виступав за юнацькі команди моршинської «Скали» та запорізького «Металурга», а у 17-річному віці перейшов до одеського «Чорноморця».

Контракт із «Буковиною» підписав 26-річний лівий захисник Владислав Дворовенко.

Фото: СФК «Буковина»

Новачок «жовто-чорних» – вихованець вінницького футболу. Виступав за юнацькі команди місцевої «Ниви» та львівських «УФК-Карпати». З 2015 року грав у складі аматорського клубу «Факел» (Липовець), за який загалом провів три з половиною сезони. Згодом у кар’єрі захисника був нижчоліговий польський клуб «Полонія» (Ниса).

Раніше «Буковина» припинила співпрацю з вісьмома гравцями за згодою сторін.

Фото: СФК «Буковина»

Чернівецький клуб залишили голкіпер Владислав Закорський, захисники Олександр Штифанович, Емре Мануіла, Артем Данилюк, Кирило Пасічник, Денис Червінський, а також півзахисники Олександр Глагола та Іван Паламарчук. Трудові відносини припинені за згодою сторін.

Раніше ми писали про те, що футбольний клуб «Буковина» оновив тренерський штаб.

 

Коментарі