Новини

Футбольний клуб «Буковина» оновив тренерський штаб

СФК «Буковина» має нового спортивного директора.

Фото: ФСК “Буковина”

Спортивно-футбольний клуб «Буковина» укомплектував тренерський штаб. Новим спортивним директором став Григорій Чурілов, який досі обіймав посаду асистента головного тренера.

Про це повідомляє преслужба СФК «Буковина».

«У зимове міжсезоння чернівецька «Буковина» продовжує підсилювати свій кадровий потенціал не лише футболістами, які здобуватимуть результат на футбольному полі – «жовто-чорні» працюють також над запрошенням у клуб кваліфікованих фахівців», – йдеться у повідомленні.

До оновленого тренерського штабу «Буковини» ввійшли: Сергій Соловйов, Віталій Комарницький та Ігор Білан, який відповідатиме за підготовку воротарів. Також залишається в команді тренер із фізичної підготовки Олег Керчу. 

Відбулися зміни й у медичному штабі «жовто-чорних». Замість Любомира Волянюка та Віктора Дядика у клубі працюватимуть лікар Сергій Дашковський та масажисти Денис Мостипака і Владислав Мельников.

На посаді директора СФК «Буковина» залишається Ігор Наболотний, а Іван Павлюк – на посаді начальника клубу. Сергій Соколов продовжує працювати адміністратором «Буковини».

Оновлений тренерський штаб «Буковини»:

Сергій Миколайович Соловйов народився 7 березня 1971 року у Дніпрі. За кар’єри футболіста виступав за «Темп», «Кривбас», ФК «Миколаїв», херсонську «Таврію» та ізраїльський «Хапоель» (Сахнін). Свою тренерську діяльність Соловйов розпочав 2008 року, працюючи старшим тренером молодіжної команди «Кривбасу». У 2015 та 2016 роках очолював аматорський «Колос» (Зачепилівка), з яким двічі вигравав Суперкубок Харківської області. 2017-го Сергій Миколайович став головним тренером «ВПК-Агро», з яким за декілька сезонів досяг значного прогресу, піднявшись з аматорського чемпіонату до Першої ліги. Також у сезоні 2020/21 ФК «ВПК-Агро» на чолі з Соловйовим пробився до 1/8 фіналу Кубка України.

Віталій Станіславович Комарницький народився 2 серпня 1981 року у Вінниці. На найвищому рівні в чемпіонаті України Комарницький пограв за «Металіст», «Дніпро», ФК «Харків», «Кривбас», «Закарпаття» та «Геліос». Також у період із 1998 по 2003 роки захищав кольори декількох ізраїльських клубів. Завершив кар’єру професіонального футболіста Комарницький 2017 року у складі харківського «Геліоса», в якому розпочав свою тренерську діяльність із посади асистента головного тренера. З 2020 по 2022 Віталій Станіславович працював помічником головного тренера у футбольному клубі «Вовчанськ», після чого перейшов на аналогічну посаду у черкаський «ЛНЗ».

Ігор Ігорович Білан народився 29 липня 1973 року у селі Уличне Львівської області. На позиції голкіпера у клубах Першої та Другої ліг провів більше 200 матчів. Свою тренерську кар’єру розпочав 2013 року у кам’янській «Сталі». 2019-го перейшов у тернопільську «Ниву», де спершу виконував обов’язки тренера воротарів, а з жовтня 2020 по квітень 2021 був головним тренером тернополян. Перед стартом сезону 2022/23 увійшов у тренерський штаб черкаського «ЛНЗ».

 

Коментарі