Новини

Щодня від 5 до 8 громадян рф чи Білорусі перетинають український кордон на Буковині, — ДПСУ

Громадяни росії можуть перетинати український кордон, якщо мають посвідки на постійне проживання.

Рішення про перетин українського кордону громадянином росії чи Білорусі ухвалює голова ДПСУ. Це стосується кожного громадянина рф чи Білорусі, що в’їжджають в Україну.

Про це розповів начальник Чернівецького прикордонного загону, полковник Микола Романчук.

«Перетин державного кордону громадянам росії відбувається. Майже всі громадяни, які в’їжджають в Україну — це громадяни, які мають посвідки на постійне проживання», — каже Романчук.

Начальник прикодоного загону зауважив, що вони приділяють велику увагу під час проведення співбесід та інших фільтраційних заходів до громадян рф чи Білорусі. До роботи з такими особами також залучають співробітників СБУ.

За словами Миколи Романчука, навіть якщо росіянин чи білорус майже все життя проживав в Україні і має посвідку, все одно до нього дуже серйозна увага. Загалом, щодня перетинають український кордон 5-8 громадян рф чи Білорусії.

«Ми не можемо не пустити в Україну людину, яка має посвідку на постійне проживання. З початку повномасштабної агресії для громадян росії запровадили  візовий режим. Тому основний фільтр – це безпосередньо працівники посольства під час заповнення візової анкети, безпосередньо отримання візи громадянину росії», — резюмує полковник Микола Романчук.

Раніше «Шпальта» розповідала, що у 2023 році в пунктах пропуску через державний кордон України з Румунією та Молдовою в обидва боки пропустили понад 3,7 мільйона осіб та близько 1,2 мільйона транспортних засобів.

Коментарі