Новини

Майже 4 мільйони осіб перетнули кордон України з Румунією та Молдовою у 2023 році, — ДПСУ

Також у минулому році збільшилася кількість спроб незаконно перетнути державний кордон. Це стосується й військовозобов’язаних чоловіків.

У 2023 році в пунктах пропуску через державний кордон України з Румунією та Молдовою в обидва боки пропустили понад 3,7 мільйона осіб та близько 1,2 мільйона транспортних засобів.

Про це розповів Начальник Чернівецького прикордонного загону, полковник Микола Романчук.

Також він зауважив, що обстановка на ділянці відповідальності прикордонного загону протягом 2023 року була досить напруженою. Йдеться про те, що збільшилася кількість спроб незаконно перетнути державний кордон. Це стосується й чоловіків призовного віку.

Раніше «Шпальта» писала, що за 2023 рік на Буковині майже вдвічі збільшилася кількість спроб перетину держкордону ухилянтами. Торік зафіксували близько трьох тисяч таких випадків. Близько п’ятисот осіб намагалися перетнути кордон через КПП за допомогою підробних або недійсних документів. Також зловживають системою «Шлях».

Минулого року виявили 70 громадян України, які мають подвійне громадянство.

«Варто підкреслити, що охоронці кордону припинили 295 випадків незаконного переміщення товарів та вантажів через державний кордон на загальну суму понад 89,4 мільйона гривень. У 126 випадках вилучено близько 1 мільйона пачок тютюнових виробів, понад 2 кг наркотичних та психотропних речовин, 84 одиниці зброї та понад 8,4 тисячі боєприпасів», — зазначив полковник Микола Романчук. 

У ДПСУ розповіли, що на ділянці відповідальності прикордонного загону активно використовують безпілотну та пілотовану авіацію. Моніторинг здійснюють щоденно, в тому числі й в нічний час.

В рамках адміністративно-юрисдикційної за 2023 рік склали близько 4100 протоколів про адміністративні правопорушення. Штрафів виписали на загальну суму понад 7,7 мільйона гривень.

Коментарі