Новини

Митці з Буковини отримають стипендію Президента України

Стипендію отримають молоді буковинці, що працюють у сфері музичного, хореографічного, театрального, образотворчого мистецтва, письменники та ті, хто є майстрами народного мистецтва.

Фото informator.press

Митці з Буковини отримають стипендії Президента України.

Про це повідомляє Буковинський центр культури та мистецтв з посиланням на указ Президента України.

Стипендію отримають молоді буковинці, що працюють у сфері музичного, хореографічного, театрального, образотворчого мистецтва, а також майстри народного мистецтва та письменники. 

«Іменні стипендії Президента України призначаються молодим діячам різних видів мистецтва з 2018 року, подання про призначення стипендій вноситься Кабінетом Міністрів України (за пропозиціями Міністерства культури України). До уваги розгляду комісії з присудження беруться творчі досягнення номінанта, його активна присутність у сучасному арт-просторі, рівень професійної майстерності тощо. У переліку номінантів – кращі молоді діячі з усіх куточків України. Ми вітаємо кожного достойника. А особливі вітання надсилаємо тим молодим митцям, які є «рідними» нашій установі, які дотичні до неї творчою чи професійною діяльністю», — зауважують у Буковинському центрі культури та мистецтв

Зокрема, стипендії отримають Марина Горбатюк, Іванна Стеф’юк (Олещук), Олег Осташек, Іван Петрусяк, Володимир Долгий,
Лілія Долга, Альона Беженар, Валерій Гуздуб, Анастасія Городинська та Іван Григоряк.

З переліком усіх володарів іменних стипендій для майстрів народного мистецтва можна ознайомитися за посиланням.

Раніше «Шпальта» писала, що традицію Щедрого вечора в Україні внесли до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини.

Коментарі