Репортаж

«Будуть дві Вовчихи»: Чернівецький драмтеатр готує прем’єру за повістю Кобилянської

Ролі Вовчихи в однойменній п’єсі зіграють дві акторки театру.

Чернівецький драмтеатр імені Ольги Кобилянської готує п'єсу за Кобилянською «Вовчиха». Прем'єра вистави відбудеться 22 та 23 грудня на головній сцені театру.

Чернівецький драмтеатр імені Ольги Кобилянської готує п’єсу за однойменною повістю «Вовчиха». Прем’єра вистави відбудеться 22 та 23 грудня на головній сцені театру. Початок о 18:00. Глядачу покажуть сторічну історію про реальну буковинську сім’ю у сучасній інтерпретації.

Головну героїню гратимуть дві акторки.  

«У театрі часто роблять виконавиць головної ролі у двох складах. У нас буде дві прем’єри, й кожну виставу гратиме інша акторка. Це Сніжана Кавулич і Марина Тимку», – каже художній керівник, директор театру Іван Бутняк.

Окрім вистави, під час прем’єри у фоє театру будуть цікаві додатки. Зокрема жива скульптура Ольги Кобилянської.

«Це буде репліка портретна саме тієї скульптури, що стоїть перед театром», – каже Іван Бутняк.

Також представлять фотовиставку раритетних світлин театру та скульптури Ольги Кобилянської, яку надав Олександр Шкурідін.

Режисерка-постановниця вистави «Вовчиха» Людмила Скрипка каже, що будуть дві виконавиці головної ролі, бо робота дуже велика, об’ємна, значуща й складна. 

«І кожна актриса вкладає в роль свою історію. Думаю, глядачам буде цікаво подивитися дві вистави з різними актрисами. Хотілося запросити глядача на дві вистави. Бо це, можна сказати, дві різні вистави за настроєм та змістом», – зазначила Скрипка.

Ролі у виставі виконують уже знайомі актори, які грали у попередній прем’єрі театру «Ромео і Джульєтта». Також у команді новий актор. 

Художниця вистави – Наталія Тарасенко, диригент – Володимир Шнайдер та актор Андрій Циганок. А ще цього разу працюватиме новий звукорежисер, який уперше на цій посаді. 

Чому треба подивитися виставу «Вовчиха»

Художній керівник Іван Бутняк зауважив, що Ольга Кобилянська – буковинська авторка, яка говорить про дуже важливі для нас речі. Треба побачити виставу, аби зрозуміти та провести паралелі.

Він зазначає, що у виставі торкаються теми війни, Першої світової, яка відбувалася на території Буковини й руйнувала долі та сім’ї.

«Це буковинська драма. Драма не однієї Вовчихи чи сім’ї. Метафорично на ґрунті історії однієї сім’ї, й власне Зої Жмут – Вовчихи, ми зачіпаємо більш глобальні та актуальні питання. Думаю, кожен глядач знайде для себе відповідь на запитання, чому стосунки складаються не так, як бажаєш чи задумуєш», – каже він.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі