Репортаж

Продаватимуть лише напередодні Свята Миколая: у Чернівцях розпочали продаж ялинок. Фото

На проспекті Незалежности живих ялинок поки немає. Там складають хвойну композицію з гілочок, а ціни коливаються від 50 до 150 грн.

розпочали продаж ялинок

У Чернівцях на ялинкових ринках почали продавати хвойні. Цьогоріч продаж офіційно дозволили з 4 грудня. Продавці кажуть, що це вперше так рано офіційно розпочався сезон. Тому на ринках мала кількість продавців.

Кажуть, що продаватимуть лише сьогодні, напередодні дня Святого Миколая. Масовий заїзд ялинок у Чернівці планується, як зазвичай, з 15-16 грудня. Однією з причин називають те, що люди ще не призвичаїлися до зміни церковного календаря.

Ціни композицій 

На проспекті Незалежности можна придбати хвойні композиції. На гілочках є офіційні штрих-коди. Також є віночки з хвої. Ціни в середньому коливаються від 50 до 100 грн.

Раніше «Шпальта» розповідала, що варто купувати лише легальні ялинки. На офіційно заготовлених деревах повинні бути бирки і штрих-коди, а у продавця – документи на рослину. Перевірити легальність можна з телефону через додаток «Ялинка.info» або через вебсайт. Потрібно ввести номер з етикетки дерева – і сервіс покаже всю необхідну інформацію.

Перелік локацій, де продаватимуть новорічні дерева у Чернівцях:

Фото Ігоря Константинюка 

Коментарі